Νέους επεξεργαστές Phenom λανσάρει η AMD
Η Advanced Micro Devices παρουσίασε πέντε νέα μέλη της σειράς επεξεργαστών Phenom -τρία τσιπ με τέσσερις πυρήνες επεξεργασίας καθώς και το πρώτο τσιπ της αγοράς με τρεις πυρήνες.
36
Η Advanced Micro Devices παρουσίασε πέντε νέα μέλη της σειράς επεξεργαστών Phenom -τρία τσιπ με τέσσερις πυρήνες επεξεργασίας καθώς και το πρώτο τσιπ της αγοράς με τρεις πυρήνες.
Ο επεξεργαστής Phenom X3 με τρεις πυρήνες κυκλοφορεί σε εκδόσεις των 2,1 GHz και 2,3 GHz και προσφέρει επιδόσεις 30% αυξημένες σε σχέση με τσιπ δύο πυρήνων που λειτουργούν στις ίδιες συχνότητες, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.
Η παραγωγή του X3 είναι φθηνότερη, καθώς οι τρεις πυρήνες βρίσκονται στην ίδια πλάκα πυριτίου, αντί για δύο ή τέσσερις πυρήνες σε ξεχωριστές αλλά ενωμένες πλάκες.
Οι τρεις νέοι επεξεργαστές με τέσσερις πυρήνες είναι ο Phenom X4 9750 με χρονισμό στα 2,4 GHz, o Phenom X4 9850 στα 2,5GHz και ο Phenom 9100e στα 1,8GHz.
Ο 9100eλειτουργεί με μέγιστη ισχύ 65 Watt και προωθείται ως «ο πρώτος ενεργειακά αποδοτικός επεξεργαστής τεσσάρων πυρήνων του κόσμου» με χαμηλή θερμοκρασία και αθόρυβη λειτουργία.
Το 2007 ήταν μια κακή χρονιά για την AMD, καθώς οι ζημίες της έφτασαν τα 3,38 δισ. δολάρια από 166 εκατ. το 2006.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου
- Κρήτη: Στην εντατική 19χρονος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη



