Κινητό τηλέφωνο-ρομπότ συνομιλεί με τον αφέντη του
Ιαπωνική εταιρεία τηλεφωνίας επέδειξε ένα κινητό τηλέφωνο που μετατρέπεται σε ανθρωποειδές ρομποτάκι με χέρια και πόδια και μπορεί να επικοινωνεί με τον χρήστη με γκριμάτσες και απλές φράσεις. Η «προσωπικότητα» κάθε τηλεφώνου PhoneBraver θα είναι μάλιστα μοναδική.
36
Ιαπωνική εταιρεία τηλεφωνίας επέδειξε ένα κινητό τηλέφωνο που μετατρέπεται σε ανθρωποειδές ρομποτάκι με χέρια και πόδια και μπορεί να επικοινωνεί με τον χρήστη με γκριμάτσες και απλές φράσεις.
Το πρόσωπο του «PhoneBraver», όπως ονομάζεται το νέο μοντέλο της Softbank Mobile Corp., εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής και απαντά σε απλές ερωτήσεις με «ναι», «όχι» και μικρές προτάσεις.
Το τηλέφωνο, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι αρκετά έξυπνο ώστε να μαθαίνει σταδιακά τις συνήθειες του χρήστη. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης καλεί συχνά κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, το PhoneBraver μπορεί να σχολιάσει «Την καλείς συχνά τώρα τελευταία, ε;».
Η «προσωπικότητα» κάθε τηλεφώνου PhoneBraver θα εξελίσσεται και θα είναι μοναδική, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Πάντως τα χέρια και τα πόδια δεν κινούνται μόνα τους, αν και διαθέτουν αρθρώσεις ώστε να μπορεί να τα κουνά ο χρήστης και να αλλάζει την πόζα του ρομπότ.
Η συσκευή, κατασκευής Toshiba, θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο στην ιαπωνική αγορά σε τιμή που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βούτσιτς: Στο Ιράν γίνεται αυτό που έγινε το 1999 στην Γιουγκοσλαβία
- Ηρακλής: Οι πανηγυρισμοί των «κυανόλευκων» για την άνοδο στη Super League (vids)
- Ιράν: Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός «εξ όσων γνωρίζω», λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί – Η Τεχεράνη επιθυμεί την «αποκλιμάκωση»
- Super League 2: Αναγέννηση Καρδίτσας – Ηρακλής 0-1: Επέστρεψε και μαθηματικά στα «σαλόνια» ο Γηραιός!
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εμφανίστηκε με μουστάκι στη σκηνή
- Ντουμπάι: Ισχυρή έκρηξη σε συγκρότημα ξενοδοχείων – Αναφορές για υπολείμματα αναχαιτισμένου πυραύλου [βίντεο]


