Παρουσιάστηκαν τα πρώτα κινητά με λογισμικό Google
Τα πρωτότυπα των πρώτων κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android της Google παρουσιάζονται στο Mobile World Congress που ξεκινά τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη. Οι πρώτες συσκευές αναμένονται στην αγορά στα τέλη του 2008.
36
Τα πρωτότυπα των πρώτων κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android της Google παρουσιάζονται στο Mobile World Congress που ξεκινά τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη. Οι πρώτες συσκευές αναμένονται στην αγορά στα τέλη του 2008.
«Βλέπουμε αρκετές εταιρείες τεχνολογίας να επιδεικνύουν πώς το Android θα λειτουργεί στις συσκευές τους» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Google Μπάρι Σνιτ. «Είναι ξεκάθαρο ότι η δυναμική υπάρχει» πρόσθεσε.
Συσκευές που τρέχουν Android παρουσιάζονται από τις εταιρείες NEC, ST Microelectronics, Texas Instruments, Qualacomm, ARM, Marvell και Texas Instruments.
Στη συμμαχία που ανακοίνωσε το Νοέμβριο η Google για την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας (Open Handset Alliance) συμμετέχουν επίσης οι China Mobile, HTC, Intel, Motorola, T-Mobile, Telefonica, LG και eBay.
Οι πρώτες συσκευές αναμένονται στα τέλη του 2008. Η Samsung, επίσης, ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το κινητό Android στις αρχές του 2009.
Η Google ελπίζει ότι το Android, βασισμένο στο λειτουργικό σύστημα Linux, θα βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία στα κινητά τηλέφωνα και θα της επιτρέψει να καθιερωθεί ως η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης και στα κινητά.
Η αμερικανική Texas Instruments ανακοίνωσε ότι η συσκευή που θα παρουσιάσει στην έκθεση της Βαρκελώνης είναι εξοπλισμένο με πλήκτρα που δίνουν άμεση πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό, την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα αρχεία πολυμέσων του χρήστη.
Η συσκευή θα είναι επίσης το μοναδικό ίσως κινητό που επιτρέπει τη διασύνδεση ξεχωριστών εφαρμογών. Για παράδειγμα, αναφέρει το Reuters, ένας μεσίτης θα μπορούσε να συνδυάζει στοιχεία από τη βάση δεδομένων της εταιρείας του με υπηρεσίες χαρτογράφησης, ώστε οι πελάτες να μπορούν εύκολα να εντοπίζουν πού βρίσκονται τα ακίνητα.
Η Google έχει πάντως διευκρινίσει ότι οι συσκευές που θα φτάσουν στα καταστήματα ίσως διαφέρουν ριζικά από τα σημερινά πρωτότυπα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βούτσιτς: Στο Ιράν γίνεται αυτό που έγινε το 1999 στην Γιουγκοσλαβία
- Ηρακλής: Οι πανηγυρισμοί των «κυανόλευκων» για την άνοδο στη Super League (vids)
- Ιράν: Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός «εξ όσων γνωρίζω», λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί – Η Τεχεράνη επιθυμεί την «αποκλιμάκωση»
- Super League 2: Αναγέννηση Καρδίτσας – Ηρακλής 0-1: Επέστρεψε και μαθηματικά στα «σαλόνια» ο Γηραιός!
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εμφανίστηκε με μουστάκι στη σκηνή
- Ντουμπάι: Ισχυρή έκρηξη σε συγκρότημα ξενοδοχείων – Αναφορές για υπολείμματα αναχαιτισμένου πυραύλου [βίντεο]


