Ο Αρης νίκησε τον Τζάαμπερ και το Αιγάλεω με 88-71
Ο Αρης επικράτησε 88-71 του Σίτι στο κλειστό του Αιγάλεω, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Τσαλδάρη, ο οποίος σταμάτησε στους 28 πόντους, όμως το «κλειδί» της επιτυχίας για τους κίτρινους ήταν το βάθος στον πάγκο, καθώς και στο αντίπαλο στρατόπεδο υπήρχε μία σούπερ εμφάνιση, αυτή του Ιμπραήμ Τζάαμπερ με 31 πόντους, που όμως έπαιζε ουσιαστικά μόνος του.
89
Ο Αρης επικράτησε 88-71 του Σίτι στο κλειστό του Αιγάλεω, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Τσαλδάρη, ο οποίος σταμάτησε στους 28 πόντους, όμως το «κλειδί» της επιτυχίας για τους κίτρινους ήταν το βάθος στον πάγκο, καθώς και στο αντίπαλο στρατόπεδο υπήρχε μία σούπερ εμφάνιση, αυτή του Ιμπραήμ Τζάαμπερ με 31 πόντους, που όμως έπαιζε ουσιαστικά μόνος του.
Τις προθέσεις του, τις είχε δείξει από νωρίς ο Τσαλδάρης. Με επτά προσωπικούς του πόντους, ο Αρης πήρε με το ξεκίνημα της αναμέτρησης ένα προβάδισμα 9 πόντων (0-9, 245). Αν και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν (9-11, 630), η αλήθεια είναι πως σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στην ασφυκτική άμυνα των κίτρινων.
Ο Γκόρντον Χέρμπερτ είχε φροντίσει να βρίσκεται πάντα κολλημένος πάνω στο νεαρό αμερικανό ένας αμυντικός, κάτι που μπορεί να επέφερε πολλά κερδισμένα φάουλ για τον Τζάαμπερ, όμως μόνο με βολές και χωρίς καθόλου ουσιαστικές βοήθειες από τους συμπαίκτες του, δεν ήταν δυνατόν μόνος του να κρατήσει το Αιγάλεω κοντά στο σκορ (17-25, 10).
Ειδικά όταν ο Τσαλδάρης έβλεπε το καλάθι σαν …βαρέλι. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν εντυπωσιακός (4/5 τρίποντα στο ημίχρονο) και με 15 πόντους στο πρώτο μέρος, ήταν ο θύτης του 36-49.
Αυτό το +13 του ημιχρόνου, είχε μόνο ανοδικές τάσεις στο δεύτερο μέρος. Η πολύ καλή άμυνα του Αρη πάνω στον Τζάαμπερ με πίεση σ` όλο το γήπεδο, βοήθειες και παγίδες, εξουθένωσε τον νεαρό αμερικανό, ο οποίος, πάντως, δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο και αυτό είναι σίγουρα προς τιμήν του.
Στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, το σκορ ήταν 75-58 υπέρ των φιλοξενούμενων, με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά λήξει. Μοναδικό ενδιαφέρον είχε η έκταση της διαφοράς, αλλά και που θα σταματήσουν τα κοντέρ οι δύο πρωταγωνιστές του παιχνιδιού. Ο Τζάαμπερ μπορεί να κέρδισε την προσωπική μονομαχία (31 πόντοι έναντι 28 του Τσαλδάρη), όμως σημασία έχει το τελικό σκορ και εκεί ο Αρης είχε καπαρώσει το διπλό από πολύ νωρίς (71-88, το τελικό σκορ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
- Διπλός ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης με μια αγκαλιά
- Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας
