71

Εντυπωσιακοί για μια ακόμη φορά τη φετινή σεζόν ήταν οι Μπόστον Σέλτικς, που συνέτριψαν τα ξημερώματα της Παρασκευής τους Νιου Γιόρκ Νικς με 104-59.

Οι «Κέλτες» δεν αντιμετώπισαν καμία αντίσταση από την ομάδα του «Μεγάλου Μήλου» και μετέτρεψαν σε… υγιεινό περίπατο το κατ ευφημισμόν ντέρμπι μεταξύ των δύο ιστορικών συλλόγων, χάρη σε σε 21 πόντους του Ρέι Αλεν και άλλους τόσους του Πολ Πιρς. Από την ομάδα της Νέας Υόρκης «ξεχώρισε» ο Νέιτ Ρόμπινσον, που πέτυχε 11 πόντους και ήταν ο μοναδικός των Νικς με διψήφιο νούμερο σε αυτή την κατηγορία.

Εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη της έδρας τους, οι Λέικερς γιόρτασαν με νίκη 127-99 επί των Νάγκετς την είδηση της ανανέωσης του συμβολαίου του Φιλ Τζάκσον, που θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας μέχρι το 2010. Ο 62χρονος τεχνικός, εννέα φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, θα εισπράξει περίπου 24 εκατ. δολάρια για το διάστημα αυτό, απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει εάν αυτό θα είναι το τελευταίο συμβόλαιο στην καριέρα του.

Στον αγωνιστικό τομέα, πρωταγωνιστής στην άνετη νίκη για την ομάδα του Λος Αντζελες ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ με 24 πόντους, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Βούγιασιτς, που σημείωσε 22. Από την ομάδα του Ντένβερ, κορυφαίος ήταν ο Αλαν Αϊβερσον με 21 πόντους, ενώ πολύ καλή απόδοση είχε και ο Καρμέλο Αντονι με 23.

Τέλος, με τον Μπαρόν Ντέιβις να σημειώνει 27 πόντους και άλλους τρεις παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό στην κατηγορία αυτή, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επιβλήθηκαν των Χιούστον Ρόκετς με 113-94. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν μακριά από τον καλό εαυτό τους και οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν οι Τζέιμς και ΜακΓκρέιντι με 19 και 11 πόντους, αντίστοιχα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Βοστόνη-Νέα Υόρκη 104-59
ΛΑ Λέικερς-Ντένβερ 127-99
Γκόλντεν Στέιτ-Χιούστον 113-94

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ