
Αγώνας κριτήριο για τον Ολυμπιακό στη Ρώμη
Το πλέον καθοριστικό του αγώνα δίνει σε λίγες ώρες ο Ολυμπιακός στη Ρώμη. Κόντρα στη Λάτσιο οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν την προκρισή τους στην επόμενη φάση του Champions League, ωστόσο αν και η ισοπαλία τους κάνει ο Τάκης Λεμονής τονίζει ότι την επικινδυνότητα του να παίζεις για το Χ..
26
Ο Ολυμπιακός με νίκη στη Ρώμη θα κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League. Με την ισοπαλία, απλά θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του…
Ωστόσο, ο Τάκης Λεμονής τόνισε τον υψηλό βαθμό κινδύνου που υπάρχει «…όταν παίζεις για την ισοπαλία».
Ερωτηθείς ο τεχνικός του Ολυμπιακού για το αν θα υπάρχουν διαφορές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα στο Καραϊσκάκη, εκτός του Ντομί, απάντησε:
«Δεν έχει σημασία ποιοι θα παίξουν, αλλά να παρουσιαστεί δυνατή η ομάδα. Εχουμε μπροστά μας μια πολύ καλή ομάδα, όπως έδειξε στους εντός έδρας αγώνες της και με τη Ρεάλ και με τη Βέρντερ. Εμείς έχουμε προβλήματα με κάποιους παίκτες και θα ξέρω για την 11άδα πριν από τον αγώνα».
Η συμμετοχή του Κοβάσεβιτς θα εξαρτηθεί από την τελευταία προπόνηση, καθώς έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού. Συνήθως δείχνω την 11άδα στην τελευταία προπόνηση, αλλά αυτή τη φορά δε μπορώ να το κάνω. Ειδικά με τον Λεντέσμα πρέπει να είμαι 100% σίγουρος ότι μπορεί να παίξει.
Αν φοβάται κάτι από τη Λάτσιο…«Είναι μια ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία. Στο γήπεδό μας μας είχε πιέσει σε όλο το ματς. Δεν έχουμε δείξει φόβο σε κάποιο ομάδα, έχουμε όμως σεβασμό για τη Λάτσιο».
Για το αποτέλεσμα που… ευχαριστεί τον Ολυμπιακό: «Το είπα και στην Ελλάδα. Θα είναι επικίνδυνο να παίξουμε για την ισοπαλία. Είναι επικίνδυνο να παίζεις για δύο αποτελέσματα. Σίγουρα δεν θα ήταν άσχημο αποτέλεσμα για μας, όμως θα μπούμε στο γήπεδο με σκοπό να πάρουμε την νίκη. Θα παίξουμε με το ίδιο σκεπτικό που παίξαμε στα προηγούμενα ματς. Με ανάλογη εμφάνιση ελπίζουμε να πάρουμε τη νίκη».
Στην επισήμανση ότι το αποψινό παιχνίδι είναι ο αγώνας της χρονιάς για τον Ολυμπιακό, ο Τάκης Λεμονής είπε: «Οσο και να προσπαθώ να το βγάλω από το μυαλό των παικτών μου και να διατηρήσω το άγχος σε λογικά επίπεδα, δεν γίνεται. Είναι όντως ένα πολύ καθοριστικό ματς, αφού μιλάμε για την 5η αγωνιστική των ομίλων που πιθανότατα θα κρίνει πολλά».
Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Παρασκευάς Αντζας, ο οποίος ανέφερε: «Εμείς προσπαθούμε κάθε φορά να μελετάμε καλύτερα τον αντίπαλό μας. Προσπαθούμε με τις οδηγίες του προπονητή μας να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες των αγώνων. Σε μια τέτοια διοργάνωση δε μπορείς να κρίνεις αγώνα με αγώνα. Από το ένα ματς στο άλλο αλλάζουν κάποια πράγματα».
Ως… αντίπαλος αμυντικός ρωτήθηκε για το επιθετικό δίδυμο της Λάτσιο, Ρόκι – Πάντεφ: «Είναι πολύ καλοί και οι δύο. Αν καταφέρουμε να τους περιορίσουμε θα έχουμε κάνει σίγουρα ένα σημαντικό βήμα για θετικό αποτέλεσμα».
Οσο για το τι τους έχει πει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη Ρώμη και τη Λάτσιο, ο διεθνής αμυντικός των ερυθρολεύκων ήταν λακωνικός: «Είναι επαγγελματίας και κάποια πράγματα τα κρατάει για τον εαυτό του. Μας είπε σίγουρα ότι είναι μια πολύ ωραία πόλη και μια πολύ καλή ομάδα. Μας βοήθησε να αναλύσουμε καλύτερα τη Λάτσιο».
Τέλος στα αγωνιστικά πλάνα, όπως όλα δείχνουν, οι «ερυθρόλευκοι» θα φορέσουν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι, δηλαδή το κλασικό 4-5-1.
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ και Άντζας θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ τα άκρα θα καλύπτουν οι Τοροσίδης και Πάντος.
Τα τρία αμυντικά χαφ θα είναι οι Λεντέσμα, Πατσατζόγλου και Στολτίδης, με τον Τζόρτζεβιτς να κινείται αριστερά και τον Γκαλέτι δεξιά, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Λούα Λούα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Διακοπές πρόσβασης στο ίντερνετ από κινητό στη Ρωσία – «Είναι προσωρινές», λέει το Κρεμλίνο
- Διαιτησία: Η UEFA που στηρίζει αλλά δεν ορίζει!
- Ο Ρόμπεν προειδοποιεί την Μπάγερν – «Μην ξεχνάτε, αντίπαλος είναι η Ρεάλ»
- Το συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά την προσθαλάσσωση της αποστολής Artemis II
- Όλοι οι πόλεμοι έχουν έναν ηττημένο – Στο Ιράν θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ
- Συναγερμός στις κυβερνήσεις – To νέο μοντέλο της Anthropic απειλεί τις τράπεζες με «καταστροφή»





