Μήνυση κατά της ηθοποιού Φανί Αρντάν από γιο θύματος των Ερυθρών Ταξιαρχιών
Μήνυση εναντίον της Φανί Αρντάν άσκησε γιος θύματος των Ερυθρών Ταξιαρχιών, επειδή η Γαλλίδα ηθοποιός χαρακτήρισε τον ιδρυτή της οργάνωσης που τάραξε την πολιτική ζωή στην Ιταλία επί δύο δεκαετίες «ήρωα». Οι Αρχές της Βενετίας ζήτησαν από την ηθοποιό να μην πάει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
38
Μήνυση εναντίον της Φανί Αρντάν άσκησε γιος θύματος των Ερυθρών Ταξιαρχιών, επειδή η Γαλλίδα ηθοποιός χαρακτήρισε τον ιδρυτή της οργάνωσης που τάραξε την πολιτική ζωή στην Ιταλία επί δύο δεκαετίες «ήρωα».
Όπως μεταδίδει το BBC, η Αρντάν μίλησε σε ιταλικό περιοδικό και ανέφερε ότι ο Ρενάτιο Κούρτσιο, ιδρυτής της οργάνωσης, είναι ο ήρωάς της επειδή δεν εγκατέλειψε ποτέ τις ιδέες του. Πρόσθεσε πως θεωρεί το φαινόμενο των Ερυθρών Ταξιαρχιών «συγκινητικό».
Μετά τις δηλώσεις αυτές και την αναστάτωση που προκάλεσαν, η Αρντάν ζήτησε συγγνώμη, όμως ο γιος ενός αστυνομικού, που έπεσε θύμα της δράσης της οργάνωσης, δήλωσε πως η συγγνώμη δεν είναι αρκετή.
Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες σκότωσαν τον ηγέτη του ιταλικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Αλντο Μόρο το 1976.
Ο γιος του θύματος, σήμερα δικηγόρος, δήλωσε: «Ο Κούρτσιο καταδικάστηκε για τη δολοφονία του πατέρα μου και άλλα εγκλήματα. Έτσι, μαζί με την οικογένειά μου καταθέσαμε μήνυση εναντίον της Αρντάν, επειδή επαίνεσε έναν δολοφόνο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αποκαλείται ηρωισμός η δολοφονία ανθρώπων».
Και συνέχισε: «Μπορεί να βρίσκει τις Ερυθρές Ταξιαρχίες συγκινητικές, καθώς ρουφάει σαμπάνια στο Παρίσι, αλλά για εμάς εδώ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά».
Η Αρντάν αναμενόταν να φτάσει στην Ιταλία για τον Φεστιβάλ Βενετίας, όμως ο επικεφαλής της περιφέρειας της Βενετίας τής ζήτησε να μην πάει.
Οι μαρξιστικές Ερυθρές Ταξιαρχίες, που στόχο είχαν να ανατρέψουν τον καπιταλισμό στη χώρα τους, εξαρθρώθηκαν από τις ιταλικές αρχές στη δεκαετία του 80. Ωστόσο, η οργάνωση έκανε την επανεμφάνισή της το 2002 με τη δολοφονία ενός συμβούλου της κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Μόλις ένας στους τέσσερις Αμερικανούς τάσσεται υπέρ των επιθέσεων στο Ιράν
- Επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά του Ντουμπάι
- Τέξας: Εξετάζεται αν ο δράστης των πυροβολισμών στο Όστιν εμπνεύστηκε από τις επιθέσεις στο Ιράν
- Παναθηναϊκός – Άρης: Αδράνεια στην «κίτρινη» άμυνα, 1-0 οι «πράσινοι» με Ερνάντεθ (vid)
- Αεροπορικές επιδρομές στην Τεχεράνη – Διακόπηκε μετά από πλήγμα η μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης
- ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν μετά από τρεις αγωνιστικές και βλέπουν κορυφή


