Κινέζοι χωρικοί έτρωγαν… δεινοσαυρόσουπα
Χωρικοί στην κεντρική Κίνα ξέθαψαν ένα τόνο οστών δεινοσαύρων και τα έκαναν σούπα, πιστεύοντας ότι πρόκειται για κόκαλα από... ιπτάμενους δράκους, ανακοίνωσε Κινέζος παλαιοντολόγος.
36
Χωρικοί στην κεντρική Κίνα ξέθαψαν ένα τόνο οστών δεινοσαύρων και τα έκαναν σούπα, πιστεύοντας ότι πρόκειται για κόκαλα από… ιπτάμενους δράκους, ανακοίνωσε Κινέζος παλαιοντολόγος.
Μέχρι πέρυσι, τα απολιθωμένα οστά πωλούνταν στην επαρχία Χενάν ως «κόκαλα δράκου», στην τιμή των 4 γουάν (0,40 ευρώ) το κιλό, δήλωσε ο Ντονγκ Ζιμίνγκ, καθηγητής στο Ινστιτούτο Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών και Παλαιοανθρωπολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.
«Πίστευαν ότι τα κόκαλα δράκου προέρχονταν από τους δράκους που πετούν στον ουρανό», είπε. Τα οστά βράζονταν με άλλα συστατικά ως σούπα, την οποία συχνά τάιζαν και στα κοτόπουλα ως θεραπεία για τις ζαλάδες και τις κράμπες. Αλλες φορές τα κόκκαλα κονιορτοποιούνταν και εφαρμοζόταν απευθείας σε κατάγματα και τραύματα.
Ο Ντονγκ ήταν μέλος ερευνητικής ομάδας που πρόσφατα ανακάλυψε στην επαρχία Χενάν τα οστά ενός φυτοφάγου δεινόσαυρου 18 μέτρων, που ζούσε πριν από 85 με 100 εκατ. χρόνια. Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, οι επιστήμονες παρουσίασαν το μηριαίο οστό, το οποίο πιστεύεται ότι είναι το βαρύτερο κόκαλο στην Κίνα.
Ένα μέρος του τεράστιου σκελετού είχε ήδη φαγωθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Γουατεμάλα: Φρίκη, εντοπίστηκαν 12 πτώματα – Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες μιλούν οι Αρχές
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 15ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- Νιγηρία: Αφέθηκαν ελεύθεροι 130 από τους μαθητές καθολικού σχολείου που απήχθησαν τον Νοέμβριο
- Συνελήφθη 27χρονος για διακίνηση κοκαΐνης στην Κω – Ενεργούσε υπό τις εντολές 26χρονου έγκλειστου στη φυλακή
- «Έπεσε» το Χ με την γκολάρα του Ελ Κααμπί – Δείτε γκολ έργα τέχνης του Μαροκινού με «ψαλιδάκια»
- MEWC: O «LeBron James του Excel» – Πώς ένα κοινό εργαλείο γραφείου μετατρέπεται σε δυναμικό άθλημα





