Η Google προσπαθεί να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθακα
O γίγαντας του Διαδικτύου Google ανακοίνωσε ότι θα μειώσει ή θα αντισταθμίσει όλη την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα που της αναλογεί, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
36
O γίγαντας του Διαδικτύου Google ανακοίνωσε ότι θα μειώσει ή θα αντισταθμίσει όλη την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα που της αναλογεί, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Η εταιρεία επενδύει σε τεχνολογίες ενεργειακές αποδοτικότητας, σε ανανεώσιμες πηγές όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Το ποσοστό των εκπομπών που δεν μπορεί να μειωθεί άμεσα θα αντισταθμιστεί με επενδύσεις σε «πράσινα» προγράμματα.
Συγκεκριμένα, η Google θα αντισταθμίσει μέρος των εκπομπών της επενδύοντας σε πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης του μεθανίου από απόβλητα εκτροφείων στο Μεξικό και τη Βραζιλία.
Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μπορούν να αντισταθμίζουν τις εκπομπές τους στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου του Κιότο επενδύοντας σε καθαρές τεχνολογίες ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες (αγορά άνθρακα). Οι ΗΠΑ δεν έχουν επικυρώσει το Πρωτόκολλο, ωστόσο ορισμένες αμερικανικές εταιρείες αποφάσισαν να λάβουν αντισταθμσιτικά μέτρα σε εθελοντική βάση.
Μεταξύ των εταιρειών που προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου είναι η News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ και η Yahoo.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 1-2: «Καθάρισε» ο Ελ Κααμπί για τους «ερυθρόλευκους»
- Ιράν: Δημοσιογράφος ξεσπά σε λυγμούς ανακοινώνοντας τον θάνατο του Χαμενεΐ [βίντεο]
- Τροχαία: 11 νεκροί και 416 τραυματίες τον Φεβρουάριο στην Αττική – Βεβαιώθηκαν 33.749 παραβάσεις
- ΗΠΑ: Βύθισαν πολεμικό σκάφος του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν – Επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ
- The Beatles: Το μέλος της θρυλικής μπάντας που βρέθηκε πρώτο πίσω από τα σίδερα της φυλακής
- Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Ο αδερφός της Μαρίας Λαδά ξεσπά στο in για τον άδικο θάνατο της ΑμεΑ αδερφής του



