Σπάνια εμφάνιση για απειλούμενο κουνέλι της Σουμάτρας
Ένα από τα σπανιότερα κουνέλια του κόσμου φωτογραφήθηκε στη Σουμάτρα της Ινδονησίας μόλις για τρίτη φορά από το 1972, ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.
36
Ένα από τα σπανιότερα κουνέλια του κόσμου φωτογραφήθηκε στη Σουμάτρα της Ινδονησίας μόλις για τρίτη φορά από το 1972, ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.
«Ελάχιστα είναι γνωστά για αυτό το είδος. Δεν γνωρίζουμε πόσα ζουν στη φύση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Φρίντα Μιντασάνι Σαανίν της οργάνωσης.
Το ραβδωτό κουνέλι της Σουμάτρας, καφέ-γκρι με μαύρες ραδβώσεις και μήκος γύρω στα 35 εκατοστά, ζει μόνο στα ορεινά δάση της Σουμάτρας και απειλείται με εξαφάνιση. Ζώο νυχτόβιο, κρύβεται στη διάρκεια της ημέρας μέσα σε λαγούμια ή πίσω από κορμούς στο τροπικό δάσος των Ορέων του Μπαρισάν, το μοναδικό του ενδιαίτημα.
Το κουνέλι απαθανατίστηκε τον Ιανουάριο από φωτογραφική μηχανή συνδεδεμένη με παγίδα σε πάρκο του νησιού. Για πρώτη φορά φωτογραφήθηκε το 1972, ενώ ένα ακόμα κουνέλι είχε εντοπιστεί το 2000, στη διάρκεια καταμέτρησης των τίγρεων από τη WWF.
Το τροπικό δάσος της Σουμάτρας φιλοξενεί ορισμένα από τα πιο εξωτικά και σπάνια ζώα του κόσμου -οι επιστήμονες περιμένουν μάλιστα να ανακαλύψουν κι άλλα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εντόπισαν βατραχοπέδιλο και καταδυτικό σκούτερ στο Πηγάδι του Διαβόλου – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δύτη
- Παναθηναϊκός: Η δωδεκάδα για το παιχνίδι με τη Ντουμπάι BC
- Η Volkswagen περνάει στην αντιπυραυλική άμυνα, σε συνεργασία με την κατασκευάστρια του «Σιδερένιου Θόλου»
- Η Εθνική ομάδα για τον Μάνταλο: «Το τέλος μιας διαδρομής, η αρχή μιας παρακαταθήκης»
- Ακίνητα: Φοροαπαλλαγή για κλειστά και Airbnb – Πώς θα την εξασφαλίσετε
- Ερντογάν: Πόλεμος επιβίωσης για Νετανιάχου, αλλά το κόστος το επωμίζονται 8 δισ. άνθρωποι


