Πρόταση για λογοκρισία του Διαδικτύου εξετάζει η Τουρκία
Λίγες εβδομάδες μετά την επεισοδιακή εμφάνιση βίντεο που διακωμωδούν τον Κεμάλ στο YouTube, επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου κατέθεσε πρόταση που θα επέτρεπε στην Αγκυρα να εμποδίζει την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους που προσβάλλουν τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.
36
Λίγες εβδομάδες μετά την επεισοδιακή εμφάνιση βίντεο που διακωμωδούν τον Κεμάλ στο YouTube , επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου κατέθεσε πρόταση που θα επέτρεπε στην Αγκυρα να εμποδίζει την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους που προσβάλλουν τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.
Η τουρκική βουλή αναμένεται να πραγματοποιήσει ψηφοφορία για την πρόταση σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.
Οι νομοθέτες της κοινοβουλευτικής επιτροπής συζήτησαν την Πέμπτη και το κατά πόσο η πρόταση πρέπει να διευρυνθεί, ώστε η Τουρκική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών να μπορεί να εμποδίζει την πρόσβαση σε οποιονδήποτε δικτυακό τόπο αμφισβητεί τις αρχές ή την ενότητα του τουρκικού κοσμικού κράτους. Σε αυτή την περίπτωση θα έμπαιναν στο στόχαστρο δικτυακοί τόποι των Κούρδων αυτονομιστών.
Στην Τουρκία είναι παράνομο να μιλά κανείς για διάλυση του κράτους ή να προσβάλει τον Κεμάλ Ατατούρκ, πορτραίτα του οποίου κοσμούν όλα τα χαρτονομίσματα και σχεδόν όλα τα κυβερνητικά κτίρια.
Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία επέβαλε φραγή στο δημοφιλή δικτυακό τόπο YouTube εξαιτίας παραπόνων ότι ορισμένα βίντεο χρηστών προσβάλλουν τον Κεμάλ. Η απαγόρευση ήρθη δύο ημέρες αργότερα.
Την πρόσβαση στο YouTube εμποδίζει από την Πέμπτη και η Ταϊλάνδη, λόγω ερασιτεχνικών βίντεο που διακωμωδούν το βασιλιά Μπουμιντόλ Αντουλιαντέζ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Νετανιάχου: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν το γραφείο του
- Η Ελλάδα στέλνει δύο φρεγάτες και ένα ζεύγος F16 στην Κύπρο
- Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων στο Ιράν την ώρα των βομβαρδισμών – Χάκερ της Τεχεράνης ετοιμάζονται για αντίποινα
- Επανάσταση στο οφσάιντ: Η «γραμμή Βενγκέρ» αλλάζει το ποδόσφαιρο
- Φοινικούντα: Διεκδικεί το κάμπινγκ η μητέρα του ανιψιού που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη
- Ινστιτούτο Τσίπρα: Η Ελλάδα 4η ακριβότερη στην Ε.Ε. στο ρεύμα – Η αποδόμηση των ισχυρισμών Μητσοτάκη


