Έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας στην Τεχνόπολη εγκαινίασε ο Γ.Βουλγαράκης
Η τέχνη της γελοιογραφίας χαρακτηρίζεται ως το αναλόγιο της ιστορίας του πολιτικού λόγου, τόνισε ο Γ.Βουλγαράκης, εγκαινιάζοντας την έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, που διοργάνωσε η «Greekartoon», υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.
71
Η τέχνη της γελοιογραφίας χαρακτηρίζεται ως το αναλόγιο της ιστορίας του πολιτικού λόγου, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, εγκαινιάζοντας την έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, που διοργάνωσε για δεύτερη φορά η εταιρεία «Greekartoon», υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.
«Η γελοιογραφία είναι τέχνη πολιτική, είναι ένα κωδικοποιημένο σχήμα άσκησης πολιτικής και έχει ευδοκιμήσει σε όλες τις δημοκρατίες ως σύγχρονη μορφή τέχνης» πρόσθεσε ο υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον σκιτσογράφο Σπύρο Ορνεράκη.
Ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Πολιτισμού, που έθεσε υπό την αιγίδα του την έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, στην οποία 25 Έλληνες και αλλοδαποί σκιτσογράφοι εκθέτουν τα έργα τους, «δίνοντας μια εναλλακτική προσέγγιση στην πολιτική».
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης προβλήθηκε μια σύντομη αναδρομή της καρικατούρας, δημιουργία του Ηλία Ταμπακέα, καθώς και βίντεο με θέμα «Σκίτσο και νέες τεχνολογίες» σε σκηνοθεσία της Τιτίνας Χαλματζή και μια Τρισδιάστατη Εφαρμογή του Ανδρέα Χέλμη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πότε θα γίνει η τελευταία επιστροφή ενοικίου – Ποιους αφορά
- Σέρρες: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου
- Κρήτη: Κλειστός λόγω έργων ένας διάδρομος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Πώς θα εξυπηρετούνται οι πτήσεις
- Πάνε για το «μπαμ» με Γουίλιαμσον οι Μπουλς (pics, vids)
- Χρηματοδότηση δέκα εκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι της Στυλίδας
- Χρυσές Σφαίρες: Οι αντι-ICE καρφίτσες στη μνήμη της Ρενέ Γκουντ «περπάτησαν» στο κόκκινο χαλί – Ποιοι τις φόρεσαν


