Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς, εν αναμονή της παρουσίασης του επιχειρηματικού σχεδίου της Εθνικής και τα αποτελέσματα 2006 της Cosmote.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς, εν αναμονή της παρουσίασης του επιχειρηματικού σχεδίου της Εθνικής και τα αποτελέσματα 2006 της Cosmote.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,77% στις 4.743,05 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 30,3 εκατ. ευρώ.
Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Εθνική (+1,60% στα 40,64 ευρώ) μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών κερδών για το 2006 και εν αναμονή της παρουσίασης του επιχειρηματικού της σχεδίου αργότερα την Πέμπτη.
«Συνολικά, είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της Εθνικής, ενώ η πλήρης ενοποίηση της Finansbank το 2007 θα πρέπει να οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση των κερδών φέτος» είπε η Proton Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο. «Ενώ η αποτίμηση των επιδόσεων της Εθνικής για το 2006 είναι ευνοϊκή, όλα τα βλέμματα θα πρέπει να είναι στραμμένα στην δημοσιοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου» προσέθεσε.
Η Merrill Lynch διατήρησε την αξιολόγηση «buy» («αγορά») και την τιμή-στόχο των 46 ευρώ για τη μετοχή, λέγοντας ότι αναμένει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια της τράπεζας στα Βαλκάνια και την Τουρκία.
Η προσοχή είναι στραμμένη και στην Cosmote (+0,18% στα 22,36 ευρώ) εν όψει της ανακοίνωσης της κερδοφορίας του 2006 μετά το τέλος της συνεδρίασης.
Σύμφωνα με το μέσο όρο των προβλέψεων επτά αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, τα καθαρά κέρδη για τη συνολική χρήση του 2006 αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 9,2% στα 371 εκατ. ευρώ, λόγω αύξηση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα και ενίσχυσης των εργασιών στο εξωτερικό.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,98%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει κέρδη 0,71% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 σημειώνει άνοδο 0,53%.
Από τις μετοχές που διακινούνται, 109 ενισχύονται, 33 υποχωρούν και 234 είναι αμετάβλητες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας