Στον «Γάμο της Τούγια» η Χρυσή Αρκτος της 57ης Μπερλινάλε
Ο γάμος της Τούγια του Kινέζου κινηματογραφιστή Γουάνγκ Κουανάν απέσπασε, το βράδυ του Σαββάτου, τη Χρυσή Άρκτο στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Στον Τζόζεφ Σίνταρ η Αργυρή Άρκτος καλύτερου σκηνοθέτη.
43
Ο γάμος της Τούγια του Kινέζου κινηματογραφιστή Γουάνγκ Κουανάν απέσπασε, το βράδυ του Σαββάτου, τη Χρυσή Άρκτο στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
Η ταινία Ο Άλλος του Αργεντινού κινηματογραφιστή Αριελ Ρότερ τιμήθηκε διπλά, αποσπώντας το Μεγάλο Βραβείο της κριτικής επιτροπής και την Αργυρή Άρκτο του καλύτερου ηθοποιού στο πρόσωπο του Χούλιο Τσάβεζ.
Την Αργυρή Άρκτο της καλύτερης ηθοποιού κέρδισε η Γερμανίδα Νίνα Χος για το ρόλο της στην ταινία Yella του Κρίστιαν Πέτζολντ, κινηματογραφιστή του νέου κύμματος στη Γερμανία.
Την Αργυρή Αρκτο του καλύτερυ σκηνοθέτη κέρδισε ο 38χρονος Ισραηλινός Τζόζεφ Σίνταρ για την ταινία του Μποφόρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό



