Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αύξηση 235% στα κέρδη της Marfin Popular Bank για το 2006

Αύξηση 235% στα κέρδη της Marfin Popular Bank για το 2006

Η Marfin Popular Bank είπε την Πέμπτη ότι τα προκαταρκτικά μετά φόρων κέρδη της αυξήθηκαν 235% το 2006, σε ετήσια βάση, στα 396,6 εκατ. ευρώ. Πρόεδρος της MPB αναλαμβάνει ο επικεφαλής του Dubai Group Σαούντ Μπαλάουι.

27

Η Marfin Popular Bank είπε την Πέμπτη ότι τα προκαταρκτικά μετά φόρων κέρδη της αυξήθηκαν 235% το 2006, σε ετήσια βάση, στα 396,6 εκατ. ευρώ.

«Τα προκαταρκτικά κέρδη μετά φόρων που διανέμονται στους μετόχους σημειώνουν ουσιαστική αύξηση στα 396,6 εκατ. ευρώ» είπε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

H MPB είπε ότι τα καθαρά έσοδα τόκων αυξήθηκαν κατά 20% στα 486,06 εκατ. ευρώ. με τα έσοδα από τις προμήθειες να ενισχύονται κατά 36% στα 197,75 εκατ. ευρώ.

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 2,7% το 2006 από 2,8% το 2005, ενώ ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώθηκε στο 40,5% έναντι 59,1% έναν χρόνο νωρίτερα.

Οι χορηγήσεις αυξήθηκαν κατά 23% στα 12 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις ενισχύθηκαν κατά 22% στα 16,2 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα προέκυψε από την συγχώνευση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου και των Marfin Bank και Egnatia Bank. Η συγχώνευση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, πρόεδρος της MPB αναλαμβάνει από σήμερα, Πέμπτη, ο επικεφαλής του Dubai Group Σαούντ Μπαλάουι μετά από επικύρωση του ΔΣ της τράπεζας. Ο κ. Μπαλάουι είναι εκτελεστικός πρόεδρος του Dubai Group και συμμετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή του Dubai Holding.

«H MPB έχει το όραμα να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους τραπεζικούς ομίλους στη ΝΑ Ευρώπη. Η DUBAI FINANCIAL με την ιδιότητα του μεγαλύτερου μετόχου της MPB θα υποστηρίξει τη διοίκηση της τράπεζας για να υλοποιηθεί αυτό το όραμα με τον πιο κατάλληλο τρόπο και στον κατάλληλο χρόνο λαμβάνοντας υπόψη την προτεραιότητα να δημιουργήσουμε αξία σε όλους τους μετόχους στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός από Έλληνες και Κύπριους επενδυτές. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε επιλέξει την Κύπρο και την Ελλάδα σαν περιοχή για επενδύσεις και σαν βάση για την τραπεζική μας δραστηριότητα στη ΝΑ Ευρώπη» δήλωσε.

Το προσεχές διάστημα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την τράπεζα καθώς θα ληφθεί η απόφαση για την έκτακτη γενική συνέλευση. Το ΔΣ της MPB αποφάσισε την άμεση σύγκληση της γενικής συνέλευσης προκειμένου να επιτευχθεί η ευελιξία των επενδυτικών κινήσεων της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια πρόταση της Πειραιώς ισχύει μέχρι τις 23 Μαρτίου και το συνολικό ποσοστό των μετόχων που την έχουν ήδη απορρίψει ανέρχεται σε 41,82%.

Απάντηση Πειραιώς σε Marfin

Σχετικά με την αγωγή που κατατέθηκε από την MPB εις βάρος των κ.κ. Μιχάλη Σάλλα και Μιχάλη Κολακίδη, η Πειραιώς ανακοίωσε την Πέμπτη ότι «κάθε φορά που η διοίκηση της Marfin Popular Bank αποτυγχάνει στις επιχειρηματικές της κινήσεις απαντά με δικαστικές και άλλες αντιδεοντολογικές ενέργειες».

«Η αγωγή που κατέθεσε κατά της Τράπεζας Πειραιώς και μελών της διοικήσεως της, αποτελεί κίνηση αντιπερισπασμού στη δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς που εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές και εξελίσσεται. Και η αγωγή αυτή θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδειχθεί ξανά ποιος παραβιάζει τη χρηματιστηριακή νομοθεσία και τη δεοντολογία. Το έχουν άλλωστε ήδη κρίνει οι χρηματιστηριακές αρχές της Κύπρου και οι αποφάσεις των δικαστηρίων» αναφέρεται ακόμα στην απόφαση.

Αύξηση προσφοράς από Κύπρου για την Cytrustees Investments

Παράλληλα, η Τράπεζα Κύπρου είπε την Πέμπτη ότι αύξησε την προσφορά της για την Cytrustees Investments στα 2,45 ευρώ ανά μετοχή από 2,25 ευρώ.

Η Τράπεζα Κύπρου επιδιώκει την αγορά ποσοστού έως 50% συν μίας μετοχής της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Λαϊκή Επενδυτική, θυγατρική της Marfin Popular Bank, είπε ότι θα καταθέσει προσφορά για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Cytrustees προς 2,43 ευρώ ανά μετοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο