H EADS διαψεύδει τα δημοσιεύματα για περικοπές προσωπικού στην Airbus
Ο Ευρωπαϊκός Αεροναυτικός, Αμυντικός και Διαστημικός Όμιλος EADS διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει αποφασίσει την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας στη θυγατρική του αεροναυπηγική εταιρεία Airbus.
Ο Ευρωπαϊκός Αεροναυτικός, Αμυντικός και Διαστημικός Όμιλος EADS διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει αποφασίσει την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας στη θυγατρική του αεροναυπηγική εταιρεία Airbus.
Εκπρόσωπος της μητρικής δήλωσε ότι ο συν-πρόεδρος της EADS Τόμας Έντερς, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης ενώπιον μελών κοινοβουλευτικής επιτροπής, χαρακτήρισε ως κακόβουλες φήμες τα δημοσιεύματα περί κλεισίματος μονάδων και απολύσεων.
Παράλληλα, όμως, ο κ. Έντερς φέρεται ότι τόνισε προς τους βουλευτές του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας (σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην περιοχή θα κλείσουν δύο μονάδες από τις συνολικά έξι που διατηρεί η Airbus στη Γερμανία και θα απολυθούν περί τα 5.000 άτομα), πως στη αεροναυπηγική εταιρεία του ομίλου πρέπει να ληφθούν, απαραιτήτως, σκληρά μέτρα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί.
Πλην όμως, δημοσίευμα της εφημερίδας «Νορντβέστ Τσάιτουνγκ», την Πέμπτη, φέρει τον Τόμας Έντερς να δηλώνει -πριν προσέλθει στη συνάντηση με τους βουλευτές- πως μακροπρόθεσμα ο όμιλος θα διατηρήσει μόνον τις μονάδες εκείνες της Airbus, στις οποίες ολοκληρώνεται η κατασκευή των αεροπλάνων ή σε εκείνες που παρασκευάζονται ειδικά τμήματά τους, όπως τα πιλοτήρια, τα πλαίσια κ.ά. Στον αντίποδα, μονάδες παραγωγής επί μέρους κομματιών των εν λόγω τμημάτων θα πουληθούν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Έντερς φέρεται να δήλωσε ακόμη ότι πράγματι θα πρέπει να καταργηθούν από την Airbus περί τις 10.000 θέσεις εργασίας, πλην όμως απολύσεις δε θα γίνουν μόνον στις γερμανικές μονάδες (η θυγατρική της EADS διαθέτει εργοστάσια εκτός από τη Γερμανία, στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ισπανία, ενώ και ελληνικές μονάδες, όπως η ΕΑΒ, την προμηθεύουν με εξαρτήματα), αλλά και ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η αναλογία μεταξύ μόνιμου προσωπικού και ωρομίσθιων.
Ο συν-πρόεδρος του ευρωπαϊκού ομίλου φέρεται ακόμη να δήλωσε πως «κανένας δεν είναι ευτυχής, ούτε στη Γερμανία, ούτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όταν πρέπει να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της EADS δικαιολόγησε την επικείμενη λήψη σκληρών αποφάσεων για την Airbus, μεταξύ άλλων, με τις επιπτώσεις που είχε στην εταιρία η ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς και το οργανωτικό έλλειμμα που αυτή εμφάνισε κατά την παραγωγή των κολοσσιαίων αεροσκαφών Α380.
Ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας στις αρχές της εβδομάδας, έφεραν την Airbus να προχωρά σε κατάργηση έως και 8.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία, κι από αυτές οι 4.000 αφορούσαν στη μονάδα Φινκενβέρντερ του Αμβούργου. Τα δημοσιεύματα επικαλούνταν το πρόγραμμα λιτότητας, υπό την επωνυμία «Power 8», που προτίθεται να εφαρμόσει ο όμιλος στη θυγατρική του εταιρία, το οποίο, όμως δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί επισήμως.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας