«Όχι» της Κίνας στον «Πληροφοριοδότη» του Σκορσέζε
Δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Πληροφοριοδότη του Μάρτιν Σκορσέζε οι Κινέζοι σινεφίλ. Η ταινία που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας έπεσε θύμα λογοκρισίας από τον κρατικό διανομέα.
91
Δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Πληροφοριοδότη του Μάρτιν Σκορσέζε οι Κινέζοι σινεφίλ. Η ταινία που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας έπεσε θύμα λογοκρισίας από τον κρατικό διανομέα.
Ο λόγος είναι ότι στην ταινία γκάνγκστερς προσπαθούν να πωλήσουν υλικό για ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε Κινέζους κακοποιούς.
«Την παρακολούθησαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν είναι κατάλληλη, χωρίς να αιτιολογήσουν περαιτέρω την απόφασή του» δήλωσε Κινέζος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία διανομής δεν σκοπεύει να υποβάλει έφεση κατά της απόφασης.
«Εάν την είδαν και έκριναν ότι είναι ακατάλληλη, τότε δεν υπάρχει πιθανότατα να μπορούμε να κάνουμε κάτι» δήλωσε η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Media Asia, της εταιρείας που διατηρεί τα δικαιώματα διανομής σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ.
Στην Κίνα εισάγονται μόλις 20 ξένες παραγωγές τον χρόνο και πολλές χολιγουντιανές ταινίες καταλήγουν να μην προβάλλονται στην χώρα. Ένα παράδειγμα είναι Οι Αναμνήσεις μιας Γκέισας, της οποίας η προβολή απαγορεύτηκε πέρυσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αττική: Συνελήφθη ένας άντρας για διακίνηση ροζ κοκαΐνης
- Επίδομα παιδιού Α21: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
- Τι συμβαίνει όταν ποντίκια εργαστηρίου απελευθερώνονται στο λιβάδι
- Ξύλο σε αγώνα πρωταθλήματος Νέων στην Ισπανία – Εισέβαλαν στο γήπεδο και οι γονείς! (vids)
- Οικονομία: Από τους Baby Boomers στην Gen Z – Πώς επενδύει τα χρήματά της η κάθε γενιά
- Capital-Executive Ship Management: Στρατηγική συνεργασία SPV Axis Maritime




