Έκθεση των έργων του Γιαννούλη Χαλεπά στη Γλυπτοθήκη στο Γουδί
Τα άπαντα του Γιαννούλη Χαλεπά, 95 γλυπτά και 120 σχέδια, παρουσιάζει σε μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Γλυπτοθήκη στο Γουδί, η Εθνική Πινακοθήκη, από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 30 Ιουνίου. Την ίδια ώρα, με πλήρη καταστροφή κινδυνεύει η Κοιμωμένη του.
43
Τα άπαντα του Γιαννούλη Χαλεπά, 95 γλυπτά και 120 σχέδια, παρουσιάζει σε μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Γλυπτοθήκη στο Γουδί, η Εθνική Πινακοθήκη, από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 30 Ιουνίου.
Ανάμεσα στα εκθέματα είναι και το εκμαγείο της Κοιμωμένης του, Σοφίας Αφεντάκης, το γλυπτό της οποίας σμίλευσε για το μνήμα της στο Α Νεκροταφείο.
Όσο για το το αυθεντικό άγαλμα της Σοφίας Αφεντάκη, το κορυφαίο νεοκλασικό γλυπτό του 19ου αιώνα, αυτό έχει σχεδόν καταστραφεί, όπως και πολλά άλλα περίφημα γλυπτά του νεκροταφείου.
«Είναι ανάγκη να αντικατασταθούν με πιστά αντίγραφα και τα πρωτότυπα να συντηρηθούν και να φυλαχτούν σε ένα μουσείο» δηλώνει στα Νέα η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ελπίζοντας η παράκλησή της να εισακουστεί από τον Δήμο Αθηναίων.
Την έκθεση επιμελήθηκαν η μελετήτρια του έργου του, καθηγήτρια Αλεξάνδρα Βουτυρά, και η Άρτεμις Ζερβού. Σύμφωνα με τα Νέα, τα έργα συγκεντρώθηκαν πρώτη φορά από τη συλλογή της Πινακοθήκης, το Μουσείο της Τήνου, τους κληρονόμους και ιδιώτες συλλέκτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάτρα: Συνεχίζεται η αγωνία για την εξαφάνιση 16χρονης Λόρας – Τα social, το κινητό και το ενεχυροδανειστήριο
- Νέο πρόβλημα: Ο Ιωαννίδης τραυματίστηκε ξανά στο γόνατο
- Γροιλανδία: «Η στρατιωτική κατάληψή της από τις ΗΠΑ θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ»
- Πόσο ασφαλείς είναι οι online αγορές στις εκπτώσεις
- Συνεχίζεται η Δομή Σίτισης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης
- Σκάνδαλο Grok: Κέιτ Μίντλετον και ανήλικες «γυμνές» από τον ψηφιακό βοηθό του Έλον Μασκ – «Αποτρόπαιο»


