Κέρδη στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τη Δευτέρα, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να βρίσκεται στις 4.258,85 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη κατά 0,67%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 33,5 εκατ.ευρώ.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τη Δευτέρα, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να βρίσκεται στις 4.258,85 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη κατά 0,67%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 33,5 εκατ.ευρώ.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινούνται στην πλειοψηφία τους σε θετική τροχιά και τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι εξής: των Ασφαλειών με 2,16%, των Τηλεπικοινωνιών με 1,48% και των Τραπεζών με 1,05%.
Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες έχουν οι δείκτες των Ταξιδιών και Αναψυχής με 0,95%, των Πρώτων Υλών με 0,06% και των Χημικών με 0,02%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,85%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE MID 40 σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 0,29%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASEsmallcap 80 παρουσιάζει άνοδο κατά 0,56%.
Τη μεγαλύτερη άνοδο έχουν οι μετοχές: ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ (ΚΟ) +6,94%, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ (ΚΟ) +5,86% και ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ +5,80%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΜΑΞΙΜ-ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ -4,65%, ΡΟΚΑΣ (ΠΟ) -4,15% και ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ -3,85%.
Από τις μετοχές που διακινούνται 92 ενισχύονται, 55 υποχωρούν και 37 παραμένουν αμετάβλητες.
Το δυναμικό stretching χαρακτηρίζεται από συνεχή ροή κίνησης, σε αντίθεση με τις στατικές διατάσεις που είναι πιο πιθανό να γίνουν στο τέλος μιας προπόνησης.