Αλλαγή του νόμου με τον οποίο διώκονται διανοούμενοι υπόσχεται ο Ερντογάν
Λίγες μόνο ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση της έκθεση προόδου της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει έτοιμος να τροποποιήσει το άρθρο 301 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για τη δίωξη συγγραφέων και δημοσιογράφων.
Λίγες μόνο ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση της έκθεση προόδου της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να τροποποιήσει το άρθρο 301 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για τη δίωξη συγγραφέων και δημοσιογράφων.
«Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε προτάσεις προκειμένου να κάνουμε το άρθρο 301 πιο συγκεκριμένο, εάν υπάρχουν προβλήματα που προκύπτουν από την ασάφειά του» δήλωσε ο Ερντογάν βάσει όσων μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.
«Προκειμένου να εμποδίσουμε την καταπάτηση των ελευθεριών […] εξετάζουμε διάφορες επιλογές για το πώς πρέπει να φέρουμε το άρθρο 301 σε αρμονία με το πνεύμα των μεταρρυθμίσεων [που ζητά η ΕΕ]» δήλωσε ο Ερντογάν, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Στην έκθεση προόδου, η οποία θα δημοσιοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου, η ΕΕ αναμένεται να επικρίνει την Αγκυρα για έλλειψη μεταρρυθμίσεων όσον αφορά την ελευθερία του λόγου και τη συνέχιση των διώξεων των συγγραφέων για «προσβολή του τουρκισμού», κατ εφαρμογή του άρθρου 301.
Το συγκεκριμένο άρθρο έχει χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για τη δίωξη του νομπελίστα Τούρκου λογοτέχνη Ορχάν Παμούκ και του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου και εκδότη Χραντ Ντικ για δημοσιεύματα σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Όπως σημειώνει το Reuters, μόλις την περασμένη εβδομάδα, τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ είχαν σημειώσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αλλαγή σε ό,τι αφορά το άρθρο 301.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.