Να αποσυρθεί ζητά από τον Ισραηλινό πρόεδρο ο γενικός εισαγγελέας της χώρας
Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ Μεναχέμ Μαζούζ κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας Μοσέ Κατσάβ να απέχει προσωρινά των καθηκόντων του, λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών, που τον φέρνουν αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος του για βιασμό.
53
Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ Μεναχέμ Μαζούζ κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας Μοσέ Κατσάβ να απέχει προσωρινά των καθηκόντων του, λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών, που τον φέρνουν αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος του για βιασμό.
Ο γενικός εισαγγελέας, στη δικαιοδοσία του οποίου έγκειται να αποφασίσει αν θα απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του Ισραηλινού προέδρου, προχώρησε στην πρόταση αυτή, απαντώντας σε αίτημα του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ζήτησε την παραίτηση του Μοσέ Κατσάβ.
Ο Μεναχέμ Μαζούζ δήλωσε ότι ο Ισραηλινός πρόεδρος «θα πρέπει να εξετάζει την αποχή από τα καθήκοντά του, ζητώντας από το Κοινοβούλιο να τον ανακηρύξει προσωρινά μη ικανό».
Ο συνήγορος του Κατσάβ, Τζιγιόν Αμίρ, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τον Ισραηλινό πρόεδρο προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση αυτή.
Ο Ισραηλινός πρόεδρος δηλώνει ότι δεν έχει διαπράξει κάτι αξιόποινο.
Στις 15 Οκτωβρίου, το υπουργείο Δικαιοσύνης και η αστυνομία ανακοίνωσαν πως έχουν συγκεντρώσει στοιχεία εναντίον του Ισραηλινού προέδρου ότι διέπραξε τα σεξουαλικά εγκλήματα του βιασμού και της παρενόχλησης δια της βίας και χωρίς συναίνεση εναντίον γυναικών που εργάζονταν κοντά του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- ΗΠΑ: 16χρονος βίασε και έπνιξε την 18χρονη θετή αδελφή του
- Η γη της ελιάς: Μυστικά και προδοσίες ανατρέπουν τις ισορροπίες
- Τότεναμ: Βουτιά στο κενό…
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442