Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Προς συνέχιση της απεργίας των δασκάλων και την ερχόμενη εβδομάδα

Προς συνέχιση της απεργίας των δασκάλων και την ερχόμενη εβδομάδα

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για τέταρτη εβδομάδα αποφασίζουν οι δάσκαλοι. Σύμφωνα με την εισήγηση της ΔΟΕ, η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ενώ την επομένη τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω εκλογών. Οι καθηγητές προσανατολίζονται σε νέα 48ωρη απεργία.

30

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για τέταρτη εβδομάδα αποφασίζουν οι δάσκαλοι. Σύμφωνα με την εισήγηση της ΔΟΕ,η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ενώ την Παρασκευή 13 του μηνός τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω εκλογών. Η ΟΛΜΕ εισηγείται νέα 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί αποφασίζουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Έτσι, η ΔΟΕ εισηγείται:

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου θα γίνει νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας νέες γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους της χώρας για την εκτίμηση της κατάστασης.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου θα γίνει ολομέλεια προέδρων, η οποία θα αποφασίσει για την παραιτέρω πορεία του κλάδου.

Οι δάσκαλοι καλούν τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ καθώς και όλα τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να κηρύξουν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, 24ωρη απεργία για τα ζητήματα της Παιδείας και της εργασίας.

Εν τω μεταξύ, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων από τις αρχές του Νοεμβρίου αναμένεται να πάρουν οι πανεπιστημιακοί καθητητές και οι φοιτητές.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, η διπλή εξεταστική περίοδος που διεξάγεται στα ΑΕΙ και εξαιτίας της οποίας δεν έχει εκδηλωθεί ως σήμερα καμία κίνηση αντίδρασης προς την πολιτική της κυβέρνησης από πλευράς πανεπιστημιακής κοινότητας λήγει πανελλαδικά στις 23 Oκτωβρίου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠOΣΔΕΠ θα συνεδριάσει πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα για να διαμορφώσει πρόταση κινητοποιήσεων προς τους συλλόγους της. Σε πρώτη φάση είναι πιθανό να εξαγγελθεί 24ωρη απεργία συμπαράστασης προς τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας, ώστε να εκτιμηθεί και η στάση του κλάδου απέναντι στο ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων.

Εν συνεχεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι θα συνεδριάσουν για να πάρουν αποφάσεις κινητοποιήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο