«Απέναντι στην αδιαλλαξία προτάσσουμε το διάλογο» είπε ο Ευ.Μεϊμαράκης από την Κύπρο
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τ.Παπαδόπουλο είχε την Κυριακή ο Ευ.Μεϊμαράκης, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνση στους εορτασμούς για την 46η Επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Απέναντι στην αδιαλλαξία προτάσσουμε το διάλογο» τόνισε.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τ.Παπαδόπουλο είχε την Κυριακή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκης, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνση στους εορτασμούς για την 46η Επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μετά τη συνάντηση, η οποία κράτησε μία ώρα, δεν έγιναν δηλώσεις.
Προηγουμένως, ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή υπουργό Αμυνας της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή και ενημερώθηκε στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς από τον Αρχηγό της Κωνσταντίνο Μπισμπίκα για την επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα της Δύναμης και για τη διάταξη και τον εξοπλισμό των τουρκικών δυνάμεων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Ο Ευ.Μεϊμαράκης παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση της Εθνικής Φρουράς, την οποία χαρακτήρισε άρτια. Τόνισε, δε: «Αποδεικνύεται σήμερα ότι απέναντι στην ποσότητα αντιπαρατάσσουμε την ποιότητα, απέναντι στην αδιαλλαξία αντιπαρατάσσουμε το διάλογο με επιχειρήματα και απέναντι στη λογική της σύγκρουσης αντιπαρατάσσουμε τη λογική της ειρήνης».
Η στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο είναι πολυεπίπεδη, σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε από τη συμφωνία για το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα».
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε επίσης ότι «η συνεργασία των κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας είναι άριστη, ειλικρινής, ουσιαστική» και μετέφερε προς τον πρόεδρο Παπαδόπουλο και τον κυπριακό λαό τον εγκάρδιο χαιρετισμό και τη συμπαράσταση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της ελληνικής κυβέρνησης.
Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι με τη συνεχή και δυναμική εξωτερική πολιτική παρουσία και τα ουσιαστικά επιχειρήματα θα επιτευχθεί δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,