Έκθεση του Μουσείου Μπενάκη για τα λατρευτικά τάματα
Να προσεγγίσει να ερμηνεύσει τα λατρευτικά τάματα, επιχειρεί το Μουσείο Μπενάκη, μέσα από την έκθεση Λατρείας Τάτατα που οργανώνει ώς τις 3 Σεπτεμβρίου στον Πύργο Μπαζαίου, στη Νάξο.
43
Να προσεγγίσει να ερμηνεύσει τα λατρευτικά τάματα, επιχειρεί το Μουσείο Μπενάκη, μέσα από την έκθεση Λατρείας Τάτατα που οργανώνει ώς τις 3 Σεπτεμβρίου στον Πύργο Μπαζαίου, στη Νάξο.
Μέσω της σφαιρικής και τεκμηριωμένης παρουσίασης των ταμάτων, η έκθεση στοχεύει στην απεικόνιση της κοινωνικής διάστασης του φαινομένου και της δυναμικής του παρουσίας στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Η μοναστηριακή φυσιογνωμία του Πύργου Μπαζαίου σε συνδυασμό με την σύγχρονη μουσειακή λειτουργία του, συνιστούν ιδανικό περιβάλλον για τον επισκέπτη να διερευνήσει την αφιέρωση σε όλες της τις διαστάσεις, μέσα από αντικείμενα, φωτογραφίες και την ιστορική τους τεκμηρίωση.
Το υλικό προέρχεται από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη και το αρχείο της φωτογράφου Μαρίας Χουλάκη, ενώ αναφορά στην εικαστική επιρροή του θέματος στην τέχνη επιχειρείται μέσα από την παρουσίαση έργων του Δημήτρη Ταλαγάνη, ο οποίος εφαρμόζει την τεχνική των ταμάτων στις σύγχρονες δημιουργίες του.
Παράλληλα θα προβάλλονται αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ σε εξέλιξη «Βιογραφία ενός Τάματος» του Πάνου Καρκανεβάτου.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Νάξου 2006 και συνοδεύεται από την ομότιτλη δίγλωσση έκδοση «Λατρείας Τάματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ερντογάν: Σοβαροί οι κίνδυνοι από τη σύγκρουση στο Ιράν για την παγκόσμια ασφάλεια -«Η φωτιά πρέπει να σβήσει»
- Τι αλλάζει με τον «Τειρεσία των ενοικιαστών» – Το νέο σύστημα ενοικίασης κατοικιών
- Ισπανία: Εκτέλεσε πέναλτι κι έστειλε τη μπάλα στο… υπερπέραν! (vid)
- Γεραπετρίτης: Ασύμμετρα τα χτυπήματα του Ιράν λόγω έλλειψης ηγεσίας – Δεν είναι μέσα στο σχεδιασμό των Ιρανών αυτή τη στιγμή η Σούδα
- Πέθανε ο μοτοσικλετιστής που είχε τραυματιστεί σοβαρά στη λεωφόρο Συγγρού
- Τραμπ: «Το Ιράν αγνόησε τις προειδοποιήσεις μας για το πυρηνικό του πρόγραμμα – Τους διαλύουμε»


