Στις Ιουλίτα Ιλιοπούλου και Αγγελική Δαρλάση το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου
Στην Αγγελική Δαρλάση για το βιβλίο Ονειροφύλακες (Εκδόσεις Πατάκης) και στην Ιουλίτα Ηλιοπούλου για το βιβλίο Τι ζητάει ο Ζήνων; (Εκδόσεις Ύψιλον) απονεμήθηκε ομόφωνα το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για το 2005.
43
Στην Αγγελική Δαρλάση για το βιβλίο Ονειροφύλακες (Εκδόσεις Πατάκης) και στην Ιουλίτα Ηλιοπούλου για το βιβλίο Τι ζητάει ο Ζήνων; (Εκδόσεις Ύψιλον) απονεμήθηκε ομόφωνα το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για το 2005.
Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Γραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού, το Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου απονέμεται ομόφωνα στον Γιάννη Κόττη για την εικονογράφηση του βιβλίου Τι ζητάει ο Ζήνων; της Ιουλίτας Ηλιοπούλου ( Εκδόσεις Ύψιλον).
Το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για τα παιδιά απονέμεται ομόφωνα στη Μαρίζα Ντεκάστρο και στον Πάνο Βαλαβάνη για το βιβλίο Μικρές Ιστορίες του Μουσείου: Θησαυροί του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Εκδόσεις Κάστωρ).
Το Ειδικό Τιμητικό Βραβείο Εικονογράφησης απονέμεται ομόφωνα στη Μαρίνα Μαρκολίν για την εικονογράφηση του βιβλίου Μαζί θα περάσουμε το χειμώνα είπε το έλατο, του Μάνου Κοντολέων (Εκδόσεις Πατάκης).
Τη μετάφραση των βραβευμένων βιβλίων στα αγγλικά έχει αναλάβει το Hellenic Studies Program του Πανεπιστημίου του Γέιλ και την προώθηση τους στο εξωτερικό η Modern Greek Studies Association (MGSA).
Τα βραβευμένα βιβλία θα μεταγραφούν, επίσης, σε γραφή «μπράιγ», ώστε να είναι προσιτά σε παιδιά με προβλήματα όρασης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας του Ιράν, νέος στόχος του πολέμου;
- Έκτος ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Τορούν
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης
- ΠΑΣΟΚ: Στη «σέντρα» βγάζει την κυβέρνηση για τα καύσιμα
- Super League: Πότε είναι η κλήρωση των πλέι οφ και των πλέι άουτ του πρωταθλήματος
- Πώς μετέτρεψα τον Τζουντ Λο σε Πούτιν χρησιμοποιώντας τρίχες βοοειδών από τα Ιμαλάια


