Με κέρδη 0,05% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τον γενικό δείκτη να παραμένει στην περιοχή άνω των 3.650 μονάδων και τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς, εν μέσω αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές, οι επενδυτές προχώρησαν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,05% στις 3.665,25 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 166,3 εκατ. ευρώ.
«Η Σοφοκλέους κινείται σταθεροποιητικά, εν αναμονή ευνοϊκής κατάληξης στην ιδιωτικοποίηση της Emporiki και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου» είπε στο Reuters ο Μάνος Μαυρογένης, αναλυτής της Λαϊκή Ατταλος Χρηματιστηριακή.
«Εάν οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ομαλές και επιβεβαιωθούν οι θετικές εκτιμήσεις για τα εταιρικά αποτελέσματα, η αγορά προβλέπεται να κινηθεί ανοδικά στο επίπεδο των 3.700 μονάδων» προσέθεσε.
Απώλειες κατέγραψε η Εμπορική Τράπεζα ενόψει της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Credit Agricole αργότερα την Τετάρτη.
H Credit Agricole έχει προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου για να βελτιώσει την προσφορά της (23,5 ευρώ/μετοχή), ενώ οι μέτοχοι της Εμπορικής μπορούν να δεχτούν την πρότασή της έως τις 7 Αυγούστου.
Στον αντίποδα, μεγάλα κέρδη σημείωσε η Alpha Bank καθώς οι επενδυτές επικρότησαν την απόφαση της τράπεζας να μην συμμετάσχει στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της Εμπορικής.
Ελαφρά πτωτικά κκινήθηκαν οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς και του Τιτάνα. Οι δύο εισηγμένες ανοίγουν, αργότερα την Τετάρτη, το «χορό» της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων α΄εξαμήνου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,15%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχασε 0,27% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,66%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 133 ενισχύθηκαν, 106 υποχώρησαν και 159 παρέμειναν αμετάβλητες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας