Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Εξοργισμένοι οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας από αφίσα οίκου ανοχής

Εξοργισμένοι οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας από αφίσα οίκου ανοχής

Την οργή των μουσουλμάνων προκάλεσε διαφημιστική αφίσα οίκου ανοχής στην Κολονία, η οποία απεικόνιζε μία ημίγυμνη γυναίκα μαζί με τις σημαίες των 32 χωρών που συμμετέχουν στο Μουντιάλ. Έπειτα από απειλητικά τηλεφωνήματα, σβήστηκαν τελικώς οι σημαίες του Ιράν και της Σ.Αραβίας.

31

Την οργή των μουσουλμάνων προκάλεσε διαφημιστική αφίσα οίκου ανοχής στην Κολονία, η οποία απεικόνιζε μία ημίγυμνη γυναίκα μαζί με τις σημαίες των 32 χωρών που συμμετέχουν στο Μουντιάλ.

Η γιγαντοαφίσα είχε τοποθετηθεί σε υψηλό κτίριο της γερμανικής πόλης με το σλόγκαν: «Ο κόσμος φιλοξενεί τις φίλες μας». Κάτω από την ημίγυμνη, είχαν σχεδιαστεί οι σημαίες των κρατών που λαμβάνουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας.

Ο ιδιοκτήτης του οίκου ανοχής, Αρμιν Λόμπσαϊντ δήλωσε ότι από την επόμενη ημέρα κιόλας, δεκάδες μουσουλμάνοι απείλησαν ότι θα απαντήσουν βίαια στην «προσβολή» που συνιστούσε η αφίσα.

Σύμφωνα με τους οργισμένους μουσουλμάνους, ο οίκος ανοχής προσέβαλε ολόκληρο το Ισλάμ, χρησιμοποιώντας τις σημαίες μουσουλμανικών κρατών.

Αρχικώς, έκαναν απειλητικά τηλεφωνήματα και εν συνεχεία, περίπου 30 μασκοφόροι διαδηλωτές, κρατώντας μαχαίρια και ξύλα, εμφανίστηκαν την Παρασκευή στην είσοδο του οίκου ανοχής, όπως έγραψε η εφημερίδα Koelner Stadt-Anzeiger.

«Η κατάσταση ήταν εκρηκτική» δήλωσε στην εφημερίδα της Κολονίας ο Αρμιν Λόμπσαϊντ, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει τον ισλαμικό κόσμο.

«Ορισμένοι μάλιστα συγκρίνουν τη διαφήμισή μας με τα δανέζικα σκίτσα του Μωάμεθ» προσέθεσε, αναφερόμενος στα σκίτσα που προκάλεσαν βίαιες διαδηλώσεις σε μουσουλμανικές χώρες το Φεβρουάριο.

Τελικώς, οι σημαίες του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας σβήστηκαν από την αφίσα. Παρέμεινε όμως εκείνη της Τυνησίας, αν και φέρει την Ημισέληνο, σύμβολο του μωαμεθανισμού…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο