Η Ιταλία ο επόμενος σταθμός στην έρευνα για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Στην Ιταλία μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, προκειμένου να έχει συνεργασία με Ιταλούς συναδέλφους του για τη διασταύρωση και την αξιολόγηση πληροφοριών που αφορούν τη μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Σχοινούσα.
38
Στην Ιταλία μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, προκειμένου να έχει συνεργασία με Ιταλούς συναδέλφους του για τη διασταύρωση και την αξιολόγηση πληροφοριών που αφορούν τη μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Σχοινούσα.
Σύμφωνα με Τα Νέα, στην έπαυλη Παπαδημητρίου, στη Σχοινούσα, συνεχίζεται η καταγραφή των αρχαιοτήτων από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας και αρχαιολόγους. Ωστόσο, το ταξίδι του εισαγγελέα Διώτη στην Ιταλία θεωρείται κρίσιμο για την εξέλιξη της υπόθεσης και κυρίως για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.
Στην Ιταλία ο κ. Διώτης αναμένεται να λάβει πληροφορίες για τη σύνδεση των αμφιλεγόμενων εμπόρων τέχνης Χρήστου Μιχαηλίδη και Ρόμπιν Σάιμς με το κύκλωμα που προμήθευε με αρχαιότητες ιδιωτικές συλλογές και μουσεία ανά τον κόσμο. Ήδη για τις διωκτικές αρχές είναι δεδομένη η σχέση ανάμεσα στους Μιχαηλίδη και Σάιμς με την πρώην έφορο του μουσείου Γκετί Μάριον Τρου.
Μεταξύ των ευρημάτων στη βίλα περιλαμβάνονται περίπου 2.500 αριθμημένες φωτογραφίες αρχαιοτήτων και αντικειμένων τέχνης. Το εύρημα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, αφού φέρει τις υπογραφές των Μιχαηλίδη και Σάιμς και εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει «οδηγό» για τον εντοπισμό αυτών των αντικειμένων, αλλά και των προσώπων που έπαιξαν ρόλο στη διακίνησή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φάμελλος: Καμία στρατιωτική εμπλοκή του κράτους και της κυβέρνησης στην επέμβαση ΗΠΑ – Ισραήλ
- Τσιτσιπάς: Εκτός του Τop-40 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά μετά το 2018!
- Κατασκοπεία στη Σούδα: Φωτογραφίες του αεροπλανοφόρου «Gerald Ford» είχε ο Γεωργιανός
- Η βασιλική συντάκτρια της Daily Mail διαψεύδει παράνομη συλλογή στοιχείων για τον πρίγκιπα Χάρι
- Γκιντεόν Λεβί – Ηaaretz: Ο πόλεμος είναι το όπιο των ισραηλινών μαζών
- Στην ΕΟΕ οι αδελφές Αλεξανδρή, συναντήθηκαν με τον Ισίδωρο Κούβελο: «Η επιστροφή σας μας έδωσε μεγάλη χαρά»



