Μείωση 54% στα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ το 2005
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την Τετάρτη μείωση 54% των καθαρών κερδών του 2005, στα 135,7 εκατ. ευρώ, κάτω από τις προβλέψεις αναλυτών, λόγω κυρίως των υψηλών τιμών του πετρελαίου. Τα κέρδη EBITDA υποχώρησαν κατά 24,9% στα 906,8 εκατ. ευρώ.
27
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την Τετάρτη μείωση 54% των καθαρών κερδών το 2005, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών, λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Η ΔΕΗ είπε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 135,7 εκατ. ευρώ, έναντι μέσου όρου 166,6 εκατ. ευρώ που προέβλεψαν 12 αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.
«Οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, κατά 59% και 64% αντίστοιχα, είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της δαπάνης για καύσιμα και αγορές ενέργειας κατά 307,9 εκατ. ευρώ. Αυτός είναι ο κύριος λόγος της μείωσης των καθαρών κερδών», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 24,9% στα 906,8 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,8% στα 4,3 δις ευρώ.
Η ΔΕΗ, που ανήκει κατά 51% στο Δημόσιο, διαπραγματεύεται 33,6 φορές τα κέρδη του 2005, σε premium συγκριτικά με πολλαπλασιαστή κερδών 20,89 για τον δείκτη DJ Stoxx του ευρωπαϊκού κλάδου ενέργειας , σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.
Η εταιρεία είπε ότι θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή για το 2005, έναντι 0,90 ευρώ το 2004, που μεταφράζεται σε μερισματική απόδοση 2,6% με βάση την τιμή κλεισίματος των 19,48 ευρώ την Τρίτη.
Η μετοχή της έχει κερδίσει 5,53% από τις αρχές του έτους, σημειώνοντας υποαπόδοση 4,65% συγκριτικά με το γενικό δείκτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Νάπολι – Μίλαν
- Οι επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζουν: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο
- Για ποιο λόγο συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
- Ανταρσία στους MAGA: Το Ιράν, ο νεκρός Τσάρλι, ο «Τρελός βασιλιάς» Τραμπ και οι προδομένοι influencers
- Ίσως ο Τραμπ δεν είχα καταλάβει τι κρυβόταν πίσω από τον «εύκολο» πόλεμο που υποσχέθηκε ο Νετανιάχου στο Ιράν
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442