«Από τον Σκληρό Βράχο στον Σκληρό Δίσκο» στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας
Ένα πανόραμα της εξέλιξης της γραφής και του βιβλίου στον κόσμο, από τη συλλογή του Διονύση Βαλάση, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση «Από τον Σκληρό Βράχο στον Σκληρό Δίσκο» στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων.
38
Ένα πανόραμα της εξέλιξης της γραφής και του βιβλίου στον κόσμο, από τη συλλογή του Διονύση Βαλάση, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση «Από τον Σκληρό Βράχο στον Σκληρό Δίσκο» στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, από τις 22 Φεβρουαρίου ως τις 14 Απριλίου.
Στην έκθεση παρουσιάζονται πέτρες, πάπυροι, περγαμηνές, χαρτί, καλαμόπενες και στύλοι, ξύλινες και πήλινες πινακίδες, ιερογλυφικά και αλφάβητα, βιβλία χειρόγραφα και τυπωμένα, βιβλία κάθε είδους, σχήματος και μεγέθους, πρέσες, εργαλεία και υλικά βιβλιοδεσίας.
Η έκθεση συμπληρώνεται με οπτικοαουστικά προγράμματα πάνω σε διάφορα θέματα (ελληνική γραφή, προαλφαβητικές γραφές στον κόσμο, βιβλιοδεσία, προστασία υλικού βιβλιοθηκών, κ.ά.) και με εργαστήρια σχετικά με τις τέχνες του βιβλίου.
Κατά τη διάρκεια της έκθεση θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, ένα παιχνίδι γραφής και γλώσσας για παιδιά από 10 χρονών. Επίσης στο πλαίσιο της έκθεσης ο Διονύσης Βαλάσης θα δώσει τρεις διαλέξεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αεροσκάφος της Air Canada συγκρούστηκε με όχημα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια – Αναφορές για τραυματίες
- Ιράν: Εκρήξεις συγκλονίζουν την Τεχεράνη – Ισοπεδώθηκαν κατοικίες στην πόλη Ουρουμιγιέ
- Πυρκαγιά σε ρωσικό λιμάνι μετά από επιδρομή drones
- Έρευνα: Τι σχέση έχoυν οι ασκήσεις cardio με τη μνήμη;
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα
- Πέντε ηγέτες που αναγεννώνται από τις στάχτες τους – Νετανιάχου, Πούτιν, Μερτς, Σάντσεθ, Μακρόν


