Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Διάψευση της Vodafone για δηλώσεις του Γ.Κορωνιά

Διάψευση της Vodafone για δηλώσεις του Γ.Κορωνιά

Τις φήμες για δηλώσεις του Γ.Κορωνιά σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών που δημοσιεύονται σε μερίδα του Τύπου το Σαββατοκύριακο διαψεύδει με ανακοίνωσή της η Vodafone, καλώντας «όλα τα μέσα να απέχουν από τη δημοσίευση ψευδών και ανυπόστατων φημών».

71

Τις φήμες για δηλώσεις του Γ.Κορωνιά σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών που δημοσιεύονται σε μερίδα του Τύπου το Σαββατοκύριακο διαψεύδει με ανακοίνωσή της η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone. «Η Vodafone καλεί όλα τα μέσα να απέχουν από τη δημοσίευση ψευδών και ανυπόστατων φημών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή από το Γραφείο Τύπου της Vodafone, αναφέρεται: «Αναφορικά με τις φημολογίες που παρουσιάζονται από μερίδα του Τύπου σχετικά με υποτιθέμενες δηλώσεις που αποδίδουν προσωπικά στον ίδιο τον κ. Γ.Κορωνιά, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, αλλά και σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, η Vodafone αναφέρει κατηγορηματικά ότι μέχρι σήμερα, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2006, όλες οι επίσημες θέσεις της έχουν εκφρασθεί αποκλειστικά ενώπιον της Δικαιοσύνης και διαμέσου των δελτίων Τύπου, ανακοινώσεων και ενημερωτικής καταχώρησης προς τα ΜΜΕ».

«Η Vodafone καλεί όλα τα μέσα να απέχουν από τη δημοσίευση ψευδών και ανυπόστατων φημών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone ενημέρωσε στις 10 Μαρτίου 2005 το πρωθυπουργικό γραφείο ότι, από τον έλεγχο που έκανε, εντόπισε ότι ο μηχανισμός καταγραφής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων βρισκόταν εντός της πρεσβείας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνουν και άλλα στελέχη της Vodafone, καθώς και κορυφαία κυβερνητική πηγή. Κατά την ίδια πηγή μάλιστα, ο κ. Κορωνιάς φέρεται να ενημέρωσε απευθείας τον Κώστα Καραμανλή για το θέμα αυτό, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν εκείνο το χρονικό διάστημα.

Το Σάββατο επίσης η εφημερίδα Το Καρφί δημοσίευσε δηλώσεις του κ. Κορωνιά ότι απέρριψε πιέσεις για να προχωρήσει σε παρακολουθήσεις, ότι δεν γνωρίζει τη λίστα των προσώπων που παρακολουθήθηκαν και ότι δεν αποκλείει να χρησιμοποιήθηκε κάποιος από την εταιρεία ή να ευθύνεται η Ericsson.

Ρεπορτάζ με δηλώσεις που αποδίδονται στον κ. Κορωνιά μεταδόθηκαν και από άλλα μέσα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Με άνθρωπο της Vodafone η τελευταία συνομιλία Τσαλικίδη;

Εν τω μεταξύ, στο θέμα της αυτοκτονίας του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη επανήλθε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής, αποκαλύπτοντας, βάσει αποκλειστικών πληροφοριών, ότι είναι βέβαιο πως η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία του Κ.Τσαλικίδη, λίγο πριν αυτοκτονήσει, ήταν με στέλεχος της Vodafone.

Σύμφωνα με το Mega, δεν έγινε γνωστό εάν το τηλεφώνημα έγινε από ή προς τον Κώστα Τσαλικίδη. Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώθηκε επίσης ότι το στέλεχος της εταιρείας που είχε την τελευταία επικοινωνία με το θανόντα, δεν έχει εμφανιστεί ακόμα ενώπιον των Αρχών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο