Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Απολογήθηκαν, υπερασπιζόμενοι αλλήλους, Ιάκωβος Γιοσάκης και Κύριλλος Σταυρόπουλος

Απολογήθηκαν, υπερασπιζόμενοι αλλήλους, Ιάκωβος Γιοσάκης και Κύριλλος Σταυρόπουλος

Υπερασπιζόμενοι θερμά ο ένας τον άλλον και αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους βαραίνουν, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο ιερέας Κύριλλος Σταυρόπουλος απολογήθηκαν τη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

71

Υπερασπιζόμενοι θερμά ο ένας τον άλλον και αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους βαραίνουν, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο ιερέας Κύριλλος Σταυρόπουλος απολογήθηκαν τη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Ιάκωβος Γιοσάκης τόνισε ότι δεν υφίσταται θέμα αρχαιοκαπηλίας, ενώ απέδωσε την ιστορία σε μερίδα της τοπικής κοινωνίας, καθώς επίσης στον ιερομόναχο Σεραφείμ Μαρσέλο.

«Η ιστορία των αρχαίων αντικειμένων από το μοναστήρι του Οσίου Θεοδοσίου με πρωταγωνιστή εμένα είναι ανύπαρκτη, αφού οι 45 Κυθήριοι που με κατήγγειλαν, είχαν στηριχθεί στις ψευδείς μαρτυρίες του Σεραφείμ Μαρσέλου» τόνισε ο κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης, χαρακτηρίζοντας τον καταγγέλλοντα ιερομόναχο «υπερφίαλο παραμυθά».

Όσον αφορά στις ανασκαφές για την εξεύρεση των αρχαίων, ο κ. Γιοσάκης ανέφερε ότι δεν είχε καμία σχέση, αφού εκείνη τη χρονική περίοδο δεν βρισκόταν στο νησί των Κυθήρων, ενώ για το συγκατηγορούμενό του, Κύριλλο Σταυρόπουλο, τόνισε ότι «έχει χρυσή καρδιά» και ότι «κάθε πράξη του δεν αποσκοπούσε σε κλοπή ή άλλη παράνομη ενέργεια».

Απολογούμενος, ο Κύριλλος Σταυρόπουλος υποστήριξε και αυτός ότι η ιστορία της αρχαιοκαπηλίας είναι αποτέλεσμα τοπικών αντιπαραθέσεων, ενώ για τις ανασκαφές είπε ότι «δεν σκάβανε για να κλέψουν, αλλά για να φτιάξουν».

Όσο για το συγκατηγορούμενό του, Ιάκωβο Γιοσάκη, ο κ. Σταυρόπουλος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία ευθύνη και ότι ενεπλάκη, επειδή κάποιοι τοπικοί παράγοντες είχαν πρόβλημα με τον ίδιο. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο