43

Τον κίνδυνο καταστροφής του αρχαιολογικού χώρου της Βραυρώνας και της κατάρρευσης του ναού της Αρτέμιδος επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού ο βουλευτής του ΣΥΝ Θανάσης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρει ότι στο επίκεντρο της νεροποντής που έπληξε πρόσφατα το Λεκανοπέδιο βρέθηκε για άλλη μία φορά «πολύπαθος ναός της Αρτέμιδος, ο Παρθενώνας της Ανατολικής Αττικής».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη το μνημείο καλύφθηκε σχεδόν μέχρι τα κιονόκρανα από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση.

Πρόκειται για «ένα μνημείο που έστειλε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το μήνυμα της συμφιλίωσης και της συνεργασίας των λαών όλου του κόσμου κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών Αγώνων. Ένα μνημείο που είχε την ευκαιρία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πέρυσι τον Οκτώβριο να γνωρίσει από κοντά το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει» τονίζει.

Ο κ. Λεβέντης ζητεί να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να προστατευθούν ο αρχαιολογικός χώρος και ο ναός της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα, αλλά και για να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να μη μετατρέπεται σε λίμνη η περιοχή της Βραυρώνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ