Προβλήματα συνεργασίας ΚΕΠ – δημόσιων υπηρεσιών θα ερευνήσουν οι «Ράμπο» του Δημοσίου
Να εντοπίσουν τα προβλήματα συνεργασίας μεταξύ ΚΕΠ και δημοσίων υπηρεσιών και να διερευνήσουν καταγγελίες πολιτών για καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους ζητά από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ο υφυπουργός Εσωτερικών Απ.Ανδρεουλάκος.
Να εντοπίσουν τα προβλήματα συνεργασίας μεταξύ ΚΕΠ και δημοσίων υπηρεσιών και να διερευνήσουν καταγγελίες πολιτών για καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους ζητά από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ο υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών απέστειλε τη σχετική επιστολή στον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Λάμπρο Γεωργακόπουλο, ζητώντας να τερματιστεί η ταλαιπωρία των πολιτών.
Στο έγγραφο του κ. Ανδρεουλάκου επισημαίνεται ότι έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών οι οποίες αφορούν:
1. Την απαίτηση εκ μέρους των καθ ύλην αρμόδιων υπηρεσιών που συνεργάζονται με τα ΚΕΠ, επιπλέον αίτησης ή δικαιολογητικών, πέραν των προβλεπόμενων στις κοινές υπουργικές αποφάσεις, παρότι όπως έχει επισημανθεί σε προγενέστερες εγκυκλίους η πρακτική αυτή είναι μη σύννομη.
2. Την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων των απασχολούμενων στα ΚΕΠ (μόνιμων και συμβασιούχων έργου), δύστροπη συμπεριφορά έναντι των πολιτών, τη μη τήρηση του ωραρίου, χαμηλή παραγωγικότητα κλπ.
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ανδρεουλάκος, «τα ΚΕΠ αποτελούν, στις περισσότερες περιπτώσεις, την πρώτη επιλογή του πολίτη για τις συναλλαγές του με τη Δημόσια Διοίκηση, είναι πρόδηλο ότι τυχόν δυσλειτουργίες πλήττουν άμεσα και καίρια την αξιοπιστία και ανταποκρισιμότητα της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες».
Επιπλέον, ο υφυπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι «σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο σε κάποιο ΚΕΠ προκύψουν δυσλειτουργίες και προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνεργαζόμενες με τα ΚΕΠ δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ ακαι β βαθμίδας, ο έλεγχος πρέπει να περιλαμβάνει και τις υπηρεσίες αυτές, προκειμένου μετά τον έλεγχο να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες».