
Σε δημοπρασία βγαίνει σπάνιο βιολί που ανήκε στον Νικολό Παγκανίνι
Στο σφυρί βγαίνει την επόμενη εβδομάδα ένα μοναδικό βιολί, φτιαγμένο από τα χέρια ενός πολύ σπουδαίου τεχνίτη, που κάποτε ανήκε στον Ιταλό μαέστρου Νικολό Παγκανίνι. Η τιμή εκκίνησης είναι οι 500.000 λίρες, δηλαδή 738.000 ευρώ.
38
Στο σφυρί βγαίνει την επόμενη εβδομάδα ένα μοναδικό βιολί, φτιαγμένο από τα χέρια ενός πολύ σπουδαίου τεχνίτη, που κάποτε ανήκε στον Ιταλό μαέστρου Νικολό Παγκανίνι. Η τιμή εκκίνησης είναι οι 500.000 λίρες, δηλαδή 738.000 ευρώ.
Όπως επισμαίνει το Reuters, δεν είναι μόνο που για πρώτη φορά βγαίνει σε δημοπρασία βιολί του Παγκανίνι, είναι και το γεγονός ότι το μουσικό αυτό όργανο είναι ένα από τα 50 που κατασκεύασε ο μετρ του είδους Κάρλο Μπεργκόνζι από την Κρεμόνα.
«Ως όργανο του Μπεργκόνζι είναι έτσι και αλλιώς σπάνιο. Αν προοσθέσετε και τον παράγοντα Παγκανίνι, το αντικείμενο γίνεται εξωτικό» δήλωσε ο υπεύθυνος των Sothebys.
Το βιολί χρονολογείται από το 1720, όταν ο Μπεργκόνζι ήταν γύρω στα 40. Το όνομά του ήταν ήδη πολύ γνωστό και θεωρείτο ο τρίτος καλύτερος στο είδος του στην Κρεμόνα, μετά τους Ζοζέφ Γκουαρνέρι και Αντόνιο Στραντιβάρι. Δεν είναι γνωστό πότε το απέκτησε ο Παγκανίνι.
Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για την 1η Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάτω Πατήσια: Πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας
- Ιράν: Μονόδρομος για τις ΗΠΑ η αποδοχή του σχεδίου 14 σημείων της Τεχεράνης, τονίζει ο Γαλιμπάφ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κόφτες και κίνητρα
- Καταρρέει η δημοτικότητα των ΗΠΑ – Τι έδειξε νέα παγκόσμια έρευνα
- Ύποπτος σε υπόθεση διαφθοράς ο Αντρίι Γερμάκ, πρώην προσωπάρχης του Ζελένσκι
- Τότεναμ – Λιντς 1-1: «Χ» στο Λονδίνο – Μαίνεται η μάχη για την παραμονή


