«Χελιδών ηδομένη» και «τραγούδια ευφρόσυνα» από τον Χρήστο Λεοντή
Όψεις του μουσικού έργου του Χρήστου Λεοντή από το θέατρο και τραγούδια του, από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα, παρουσιάζονται στο Ηρώδειο, την Πέμπτη. Συμμετέχουν: Δ.Μητροπάνος, Μ.Μητσιάς, Γ.Κούτρας, Ι.Φόρτη, Μ.Σουλτάτου, Δ.Δημοσθένους και Π.Δαμουλής.
37
Όψεις του έργου του Χρήστου Λεοντή από το θέατρο και τραγούδια του, από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης έως σήμερα, παρουσιάζονται στο Ηρώδειο, την Πέμπτη, σε μια μουσική παράσταση για την οποία έχουν επιστρατευτεί επί σκηνής οι Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κούτρας, Ιωάννα Φόρτη, Μαρία Σουλτάτου, Δώρος Δημοσθένους και Πέτρος Δαμουλής.
Το πρώτο μέρος του προγράμματος, «Χελιδών ηδομένη!», περιλαμβάνει τη μουσική επένδυση που έκανε ο Χρ.Λεοντής σε αριστοφανικές παραστάσεις, κυρίως του Κάρολου Κουν.
Στο δεύτερο μέρος, τα «τραγούδια ευφρόσυνα», περιλαμβάνουν μελοποιημένο Λόρκα, Γιάννη Ρίτσο, Μάνο Ελευθερίου, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Κώστα Βίρβο και Δημήτρη Λέντζο, καλύπτεται η διαδρομή του συνθέτη.
Μια διαδρομή που ξεκινά από τη δεκαετία του 70 και έχει εγγραφεί στη συνείδηση των Ελλήνων, σαν «μια μικρή πατρίδα, ένα σημείο αναφοράς» όπως χαρακτηριστικά
έλεγε σήμερα ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα κρατήσει το ρόλο του παρουσιαστή στη βραδιά Χρήστου Λεοντή, στο Ηρώδειο, και θα εκφωνήσει τα συνδετικά κείμενα της παράστασης που έγραψε ο φιλόλογος Γιώργης Γιατρομανωλάκης.
Όλα τα τραγούδια του πρώτου μέρους έχουν χορογραφηθεί από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και στη σκηνή δώδεκα χορευτές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος συνδέουν τη μουσική με την κίνηση, «απελευθερωμένοι από το περιεχόμενο των στίχων, με αυτοσχεδιασμό», όπως είπε ο Κ.Ρήγος.
Το σκηνικό της παράστασης, «μια μικρογραφία της σκηνής της Επιδαύρου, που λειτουργεί σαν αρένα για τους χορευτές» επιμελήθηκε, όπως και τα κοστούμια, η Σοφία Παντουβάκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μέτρα για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες σε Αθήνα και Πειραιά
- LIVΕ: Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε
- Απέραντες οι φιλοδοξίες της Ρωσίας; – Γνωστός Βρετανός ιστορικός καταρρίπτει μύθους
- Συλλυπητήριο μήνυμα Κικίλια για τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδόγγονα
- Mayor: Μια γαστρονομική όαση στο κέντρο της Αθήνας
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι




