Πέθανε στα 85 του χρόνια ο θρυλικός «Σκότι» από το Star Trek
Πέθανε την Τετάρτη ο Καναδός ηθοποιός Τζέιμς Ντούχαν, γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο αρχι-μηχανικός Μοντγκόμερι Σκότι, στη θρυλική τηλεοπτική σειρά Star Trek. Ο 85χρονος ηθοποιός έπασχε από Αλτσχάιμερ και ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονία.
43
Πέθανε την Τετάρτη ο Καναδός ηθοποιός Τζέιμς Ντούχαν, γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο αρχι-μηχανικός Μοντγκόμερι Σκότι, στη θρυλική τηλεοπτική σειρά Star Trek.
Όπως μετέδωσε το BBC, ο 85χρονος ηθοποιός έπασχε από Αλτσχάιμερ και ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονία.
Ο Ντούχαν ήταν ήδη γνωστός στο κοινό όταν μπήκε στα τηλεοπτικά πλατώ για τα γυρίσματα του Star Trek, το 1966.
Τρία χρόνια αργότερα, το 1969, όταν η τηλεοπτική σειρά ολοκληρώθηκε είχε πλέον τυποποιηθεί στο ρόλο του «Σκότι». Το όνομά του, άλλωστε, είναι συνυφασμένο με τη φράση Beam me up Scotty.
Ο Ντούχαν, ο Γουίλιαμ Σάτνερ (Κάπτεν Κερκ) και ο Λέοναρντ Νιμόι (Mr. Spock) ήταν οι κεντρικοί ήρωες της κινηματογραφικής μεταφοράς του Star Trek, το 1979.
Ο Ντούχαν εμφανίστηκε σε επτά κινηματογραφικά επεισόδια του Star Trek, ενώ μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 90 δάνειζε τη φωνή του στο ομώνυμο ηλεκτρονικό παιχνίδι.
Έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του τον Οκτώβριο του 2004, όταν απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας, στο Χόλιγουντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα ευκαιρία για την Εθνική και πάλι με τον Δουβίκα (vid)
- Η «άγρια» επιστροφή του Ράιαν Γκόσλινγκ: Η επιτυχία του Project Hail Mary του άνοιξε την όρεξη
- Ο Ολυμπιακός διέλυσε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο (Πίνακας)
- Απείλησε η Εθνική με Δουβίκα (vid)
- H Μινεσότα στο επίκεντρο των διαδηλώσεων «No Kings»
- Τα ρομπότ επαναστατούν: Γιατί ξαφνικά τα ΑΙ σταμάτησαν να ακολουθούν διαταγές;





