Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κινητοποιήσεις κατά το 10ήμερο της ΔΕΘ προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Κινητοποιήσεις κατά το 10ήμερο της ΔΕΘ προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διακοπή του διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και δημοσίων υπαλλήλων επέρριψε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις κατά το 10ήμερο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

38

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διακοπή του διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και δημοσίων υπαλλήλων επέρριψε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης προσήλθαν σε αυτόν χωρίς συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.

Προανήγγειλε δε ότι το 10ημερο που πραγματοποιείται η ΔΕΘ, η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε μια σειρά εκδηλώσεων με αγωνιστικό, κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, με αιχμή του δόρατος το συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα προσλάβει φέτος πανελλαδικό χαρακτήρα. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί μετά τις 15 Αυγούστου.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο κ. Παπασπύρος τόνισε ότι η ΑΔΕΔΥ κατέθεσε τις προτάσεις της με τη μορφή 12 άρθρων σχεδίου συλλογικής συμφωνίας – σύμβασης, ωστόσο, όπως είπε, από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν κατέθεσε καμία συγκεκριμένη προσέγγιση στο τι υιοθετεί, τι απορρίπτει και τι αντιπροτείνει. Αντίθετα, είπε, πρότεινε τη σύσταση τριμελών τεχνικών επιτροπών, προκειμένου να συλλεγούν τα τεχνικά στοιχεία, που θα της επιτρέψουν να διατυπώσει την πρότασή της έως τον Οκτώβριο.

Η ΑΔΕΔΥ, είπε, δεν συμμετέχει στις επιτροπές αυτές, καθώς τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και η επικαιροποίησή τους είναι θέμα ωρών ή ημερών και χαρακτήρισε «προσχηματική» την όλη διαδικασία.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους επιχειρηματίες εκείνους που επιρρίπτουν ευθύνες στο δημόσιο και τους εργαζόμενους για τη μείωση της ανταγωνιστικότητας, λέγοντας ότι η προσέγγιση του θέματος είναι «αποπροσανατολιστική».

Είπε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα σταματήσουν να είναι παρατηρητές στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και θα αντιδράσουν, διεκδικώντας βασικό κατώτερο μισθό στα 1.200 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο