
Δεύτερη «Νύχτα Μουσείων» προγραμματίζει το ΥΠΠΟ για τις 8 Ιουλίου
Στο Μουσείο Μπενάκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου η δεύτερη «Νύχτα Μουσείων», που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού.
38
Στο Μουσείο Μπενάκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου η δεύτερη «Νύχτα Μουσείων», που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού.
Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα τρία μουσεία της χώρας, δύο περιφερειακά και ένα κεντρικό, ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό με μια συναυλία, με ελεύθερη είσοδο.
Την Παρασκευή 8 Ιουλίου το πρόγραμμα της «Νύχτας Μουσείων» προβλέπει:
– Η Ορχήστρα των Χρωμάτων ερμηνεύει έργα του Μάνου Χατζηδάκι στο Μουσείο Μπενάκη (Οδός Πειραιώς 138): Το Χαμόγελο της Τζοκόντα, έργο 22 για ορχήστρα και επτά τραγούδια από τη Ρωμαϊκή Αγορά με το Βασίλη Γισδάκη (τραγούδι). Ώρα έναρξης 21.30.
– Το Σύνολο Νυκτών και Εγχόρδων Αθηνών ερμηνεύει έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Σκαλκώτα, Μπραμς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα (Πλαταιέων 114, Βρανάς Μαραθώνος). Ώρα έναρξης 20.30.
– Βραδιά Κλασικής Μουσικής με την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Θηβών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. Ώρα έναρξης 21.00.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΜΙΔΑ: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι – Από «κόσκινο» επιδόματα και απαλλαγές ΕΝΦΙΑ
- Συνταγή: Κροκέτες από μπακαλιάρο και σως γιαουρτιού
- Κιμ Τζου Αέ: Μπορεί μια κόρη να κληρονομήσει την απόλυτη εξουσία στη Βόρεια Κορέα;
- Από μια κλωστή κρέμεται η εκεχειρία – «Ο Τραμπ σκέφτεται σοβαρά την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων»
- Αυξάνονται με ρυθμό 10% τα βιολογικά φάρμακα την τελευταία 12ετία
- Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]






