51

Το θρυλικό μιούζικαλ των Τζόζεφ Στάιν και Τζέρι Μποκ Ο Βιολιστής στη Στέγη παρουσιάζεται στο Ηρώδειο στις 2 Ιουλίου με τη συμμετοχή γνωστών ονομάτων των ελληνικού θεάτρου. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη διεθνή εκστρατεία κατά της φτώχιας και «ανεβαίνει» ανήμερα της πρωτοβουλίας Live 8.

Στην παράσταση συμμετέχουν γνωστά ονόματα του θεάτρου, όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Ρένια Λοϊζίδου, η Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, ο Κοσμάς Ζαχάρωφ, ο Τάσος Κωστής, η Αντιγόνη Ψυχράμη. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Κωστή Τσιάνο και η μετάφραση στον Σταμάτη Φασουλή.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη διεθνή εκστρατεία εναντίον της φτώχειας· το ίδιο βράδυ διοργανώνονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Live 8 οκτώ συναυλίες σε Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Ρώμη, Φιλαδέλφεια, Τόκιο, Τορόντο και Γιοχάνεσμπουργκ.

Στις συναυλίες δίνουν αφιλοκερδώς το παρών 90 από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης μουσικής σκηνής παγκοσμίως: U2, Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Έλτον Τζον, Ανι Λένοξ, Μαράια Κάρεϊ, Μαντόνα, Στίβι Γουόντερ, Μαντόνα, REM, Στινγκ, Ρόμπι Ουίλιαμς, Cure, Bon Jovi, Γουίλ Σμιθ, Placebo.

Ακόμη, Τζόνι Χάλιντεϊ, Μάνου Τσάο, Α-ha, Duran-Duran, Τζούκερο, Queen, Sex Pistols, Destinys Child, Σακίρα, Μπράιαν Ανταμς, και οι Pink Floyd που για χάρη αυτής της πρωτοβουλίας ύστερα από 24 χρόνια θα βρεθούν μαζί ξανά ο Ρότζερ Γουότερς και ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ.

Από το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού οι συντελεστές θα δηλώσουν όλοι παρόντες στην πρωτοβουλία «Live 8» του Μπομπ Γκέλντοφ, με στόχο την ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους των φτωχότερων χωρών της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής.

Ο Βιολιστής στη Στέγη έλαβε μυθικές διαστάσεις και θεωρείται από τα αριστουργήματα στον χώρο του μιούζικαλ. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1964 και το 1971 γυρίστηκε ταινία με τον Τοπόλ στον περίφημο ρόλο του γαλατά Ταβιέ. Η ταινία απέσπασε πολλά βραβεία και ο Τοπόλ προτάθηκε για Όσκαρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ