Το φύλο των παιδιών τους θα μπορούν να επιλέγουν ορισμένοι Ισραηλινοί
Η επιλογή φύλου μέσω τεχνητής γονιμοποίησης επιτρέπεται για τα ζευγάρια που πληρούν ορισμένες προύποθέσεις, για παράδειγμα να έχουν ήδη πολλά παιδιά του ίδιου φύλου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.
36
Η επιλογή φύλου μέσω τεχνητής γονιμοποίησης επιτρέπεται για τα ζευγάρια που πληρούν ορισμένες προύποθέσεις, για παράδειγμα να έχουν ήδη πολλά παιδιά του ίδιου φύλου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.
Το φύλο του εμβρύου είναι σήμερα δυνατόν να προσδιοριστεί με γενετική εξέταση αμέσως μετά την εξωσωματική γονιμοποίηση. Το άρρεν κατάλληλο έμβρυο εμφυτεύεται στη συνέχεια στη μήτρα της μητέρα.
Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας συγκρότησε για επταμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα εξετάζει με αυστηρά κριτήρια τα σχετικά αιτήματα των ζευγαριών. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι που έχει τέσσερα παιδιά του ιδίου φύλου θα μπορεί να καταθέσει αίτημα στην επιτροπή για να μπορέσει να επιλέξει το φύλου του επόμενου παιδιού.
Τα ονόματα των μελών της επιτροπής θα παραμείνουν μυστικά για να αποτραπεί το ενδεχόμενο άσκησης πίεσης σε κάποιο από αυτά.
Αυτό που έγινε πάντως γνώστό είναι ότι η επιτροπή θα αποτελείται από έναν κλινικό ψυχολόγο, έναν εμπειρογνώμονα ιατρικής ηθικής, ένα γυναικολόγο, ένα νομικό, έναν κοινωνικό λειτουργό και έναν θρησκευτικό αξιωματούχο, της θρησκείας των γονέων.
Προτάσεις για την νομιμοποίηση της επιλογής φύλου υπό προϋποθέσεις έχουν κατατεθεί επίσης στη Βρετανία. Στην Ελλάδα, η επιλογή φύλου επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας, όταν τα έμβρυα του ενός μόνο φύλου κινδυνεύουν από γενετική ασθένεια.
Η επιλογή φύλου γίνεται στις περισσότερες χώρες με τη μέθοδο του «διαχωρισμού σπέρματος» ή «διαχωρισμού κλίσης». Τα σπερματοζωάρια με το ανδρικό χρωμόσωμα Υ διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα με βάση το ελαφρώς μικρότερο βάρος τους. Νέες μέθοδοι, όπως αυτή που θα εφαρμόζεται στο Ισραήλ, αυξάνουν τώρα την αξιοπιστία της διαδικασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- O Εργκίν Αταμάν για την ετοιμότητα του Τζέριαν Γκραντ ενόψει Μονακό
- Θάνατος Έπσταϊν: Κάμερες «νεκρές», φρουροί εκτός ελέγχου
- Σε αυτόν τον τόπο, το νερό έχει όνομα. ΖΑΓΟΡΙ
- Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ απέκλεισε τις τρανς αθλήτριες από τις γυναικείες κατηγορίες
- Στήριξη στον θεσμό της αναδοχής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Ανοίγουν μέτωπο στην Ερυθρά Θάλασσα οι Χούθι – «Είμαστε πλήρως έτοιμοι στρατιωτικά»



