Στο φως ένα σημαντικό πλήγμα στο θαλάσσιο οικοσύστημα του Αιγαίου
Σημαντική καταστροφή στο θαλάσσιο πληθυσμό του Αιγαίου αποκαλύφθηκε, όταν από μεγάλο δίχτυ ανασύρθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης 15 μεγάλα μαύρα δελφίνια, ένα μικρό φαλαινοειδές, ένας καρχαρίας και τόνοι ψαριών.
71
Σημαντική καταστροφή στο θαλάσσιο πληθυσμό του Αιγαίου αποκαλύφθηκε, όταν από μεγάλο δίχτυ ανασύρθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης 15 μεγάλα μαύρα δελφίνια, ένα μικρό φαλαινοειδές, ένας καρχαρίας και τόνοι ψαριών.
Σύμφωνα με αλιείς της Σαμοθράκης, παρόμοια δίχτυα, που είναι ιταλικής προέλευσης, χρησιμοποιούνται κυρίως από τους Τούρκους ψαράδες για την αλιεία του ξιφία.
Τα δίχτυα, που έχουν μήκος πολλών χιλιομέτρων, αφού επέπλεαν για πολλές ημέρες με σημαδούρες στα διεθνή ύδατα, παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα στα ανοικτά της Σαμοθράκης, στην περιοχή της Λαδόξερας, όπου την Τρίτη τα ανέσυρε ψαράς της περιοχής με μεγάλη ανεμότρατα και τα μετέφερε στο λιμάνι Λουτρών της Σαμοθράκης.
Ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γεώργιος Χανός, έκανε λόγο για μεγάλη οικολογική καταστροφή, επισημαίνοντας ότι τα δίχτυα αυτού του τύπου καταστρέφουν το θαλάσσιο πλούτο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- O Εργκίν Αταμάν για την ετοιμότητα του Τζέριαν Γκραντ ενόψει Μονακό
- Θάνατος Έπσταϊν: Κάμερες «νεκρές», φρουροί εκτός ελέγχου
- Σε αυτόν τον τόπο, το νερό έχει όνομα. ΖΑΓΟΡΙ
- Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ απέκλεισε τις τρανς αθλήτριες από τις γυναικείες κατηγορίες
- Στήριξη στον θεσμό της αναδοχής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Ανοίγουν μέτωπο στην Ερυθρά Θάλασσα οι Χούθι – «Είμαστε πλήρως έτοιμοι στρατιωτικά»



