Να σταματήσει η δίωξη του Αυστριακού σκιτσογράφου Γκέρχαρντ Χάντερερ ζητά η ΕΣΗΕΑ
Η ΕΣΗΕΑ ζητά να σταματήσει η δίωξη του Αυστριακού σκιτσογράφου Γκέρχαρντ Χάντερερ, που καταδικάστηκε πριν από ενάμισι χρόνο από ελληνικό δικαστήριο σε εξάμηνη φυλάκιση έξι μηνών για την έκδοση του βιβλίου Η ζωή του Χριστού.
38
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητά να σταματήσει η δίωξη του Αυστριακού σκιτσογράφου Γκέρχαρντ Χάντερερ, που καταδικάστηκε πριν από ενάμισι χρόνο από ελληνικό δικαστήριο σε φυλάκιση έξι μηνών για την έκδοση του βιβλίου Η ζωή του Χριστού, ενός εικονογραφημένου σατιρικού άλμπουμ.
Στις 13 Απριλίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεσή του.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ σημειώνει: «Η καταδίκη του σκιτσογράφου και η κατάσχεση των βιβλίων του είναι πράξεις που πλήττουν τη Δημοκρατία, στρέφονται ευθέως κατά του πολιτισμού και της ελευθερίας του Τύπου. Το δικαίωμα στο λόγο, την κριτική σκέψη και την καλλιτεχνική έκφραση είναι αδιαπραγμάτευτο.
»Πουθενά, σε καμιά χώρα, όπου κι αν κυκλοφόρησε το βιβλίο, δεν διανοήθηκε κανείς να οδηγήσει τον Γκ.Χάντερερ ή τους εκδότες του στα δικαστήρια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- LIVE: Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός
- Ελευθερία του Τύπου: Δοκιμάζεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη – Εχθρικό το περιβάλλον για τη δημοσιογραφία
- Eurostat: Inflation in Greece Climbs to 3% in February
- Πότε θα ξεκινήσουν να… κόβουν πρόστιμα οι κάμερες στους δρόμους της Αττικής
- Με αρκετές απουσίες η αποστολή του Παναθηναϊκού ενόψει ΟΦΗ
- Κικίλιας: Η ασφάλεια των ναυτικών μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου


