Στο Δήμο Ηρακλείου κατακύρωσαν οι Christies τη «Βάπτιση του Χριστού»
Στο Δήμο Ηρακλείου κατακυρώθηκε, κατά τη δημοπρασία του φημισμένου οίκου Christies του Λονδίνου την Τετάρτη, ο διάσημος πίνακας του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου Η Βάπτιση του Χριστού. Το Ηράκλειο πρέπει να καταβάλει για την αγορά αυτή 700.000 λίρες Αγγλίας.
71
Στο Δήμο του Ηρακλείου Κρήτης κατακυρώθηκε, κατά τη δημοπρασία του φημισμένου οίκου Christies του Λονδίνου την Τετάρτη, ο διάσημος πίνακας του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου Η Βάπτιση του Χριστού. Το ποσό που καλείται να καταβάλει το Ηράκλειο είναι 700.000 λίρες Αγγλίας.
Ο Δήμος Ηρακλείου πήρε μέρος στη δημοπρασία με την εγγυητική επιστολή της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, ενώ υποχρεούται να καταβάλει το ποσό σε δύο εβδομάδες.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, μετά την κατακύρωση δήλωσε: «Η αναγνώριση προς εκείνους που με το έργο τους έχουν τιμήσει την πόλη μας, το Ηράκλειο, πρέπει να είναι έμπρακτη. Αυτή η σκέψη μας παρακίνησε να προχωρήσουμε στην αγορά ενός σημαντικού έργου του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους του κόσμου».
«Είμαστε βέβαιοι» προσέθεσε, «ότι όλοι, και οι φορείς και οι πολίτες, θ αναγνωρίσουν τη συμβολική και ουσιαστική σημασία της ενέργειας μας αυτής και θα συμβάλουν με τις μικρές ή τις μεγάλες δυνατότητες τους, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κυριακή η αλλαγή της ώρας – Αύριο, οι δείκτες του ρολογιού μία ώρα μπροστά
- Σπύρος Σκούρας, ο Έλληνας με το φτωχό υπόβαθρο που κατέκτησε το Χόλιγουντ του 20ού αιώνα
- Τραγωδία με 22 νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Ιεράπετρας – Πέταξαν τις σορούς στη θάλασσα
- Βουλιαγμένη: Σήμερα η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη από το «πηγάδι του Διαβόλου»
- Ο Άρης ψάχνεται για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς (pic)
- Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τα επαγγελματικά ακίνητα – «Πρωταθλητές» τα πράσινα γραφεία





