Αναβάλλεται η υπογραφή του μνημονίου κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης
Νέα καθυστέρηση στην υπογραφή του μνημονίου κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, καθώς αναβάλλεται λόγω κωλύματος του Ρώσου υπουργού Ενέργειας κ. Χριστένκο η προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα υπογραφή.
Νέα καθυστέρηση στην υπογραφή του μνημονίου σύστασης της εταιρείας Trans Balkan Pipeline Company που θα κατασκευάσει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, που είχε προγραμματιστεί για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας σε τριμερή συνάντηση στη Σόφια.
Η υπογραφή του μνημονίου που έπεται της μονογραφής του στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο, αναβάλλεται λόγω κωλύματος του Ρώσου υπουργού Ενέργειας κ. Χριστένκο, όπως ανακοίνωσε ο Βούλγαρος ομόλογός του κ. Τσερόφσκι. Συγκεκριμένα ο κ. Χριστένκο ζήτησε την αναβολή της υπογραφής, επειδή τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα συνοδεύει τον πρόεδρο Πούτιν στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.
Το μνημόνιο θα υπέγραφαν οι υπουργοί Ενέργειας των τριών εμπλεκόμενων χωρών (Ελλάδα- Βουλγαρία- Ρωσία). Οπως προβλέπουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, η νέα ημερομηνία είναι πιθανόν να οριστεί πριν το τέλος του χρόνου.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.