Η ιστορία της ενδυμασίας στην έκθεση «Πτυχώσεις» του Μουσείου Μπενάκη
Μια έκθεση για την εξέλιξη των ενδυμάτων από την κλασική αρχαιότητα έως σήμερα εγκαινιάστηκε την Τρίτη στο Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
36
Μια έκθεση για την εξέλιξη των ενδυμάτων από την κλασική αρχαιότητα έως σήμερα εγκαινιάστηκε την Τρίτη το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Περνώντας από το αρχαίο ελληνικό ένδυμα στη μόδα του 21ου αιώνα, η έκθεση Πτυχώσεις εξετάζει το φαινόμενο των πτυχώσεων μέσα από επιλεγμένα έργα τέχνης της κλασικής αρχαιότητας, τοπικά ενδύματα από όλο τον κόσμο και δημιουργίες υψηλής ραπτικής και πρετ-α-πορτέ σύγχρονων σχεδιαστών.
Οι κύριοι τρεις άξονες είναι η παρουσίαση του αρχαίου ελληνικού ενδύματος, το πέρασμα του άραφου κλειστού ενδύματος και η σημασία της μόδας στη σύγχρονη κοινωνία.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τραμπ: Παρουσιάζει το «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα και… γενικώς – Live η ομιλία στο Νταβός
- Κακοκαιρία: Πνίγηκε η Αττική, εικόνες αποκάλυψης στη Γλυφάδα – Περιοχές καλυμμένες με πέτρες και λάσπη
- «Λύγισε» ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Μάχατς και αποκλείστηκε από το Australian Open
- Τραμπ: «Ο πρόεδρος σκότωσε το αμερικανικό όνειρο για τους Ευρωπαίους» – Η ομιλία στο Νταβός και το ρήγμα με την ΕΕ
- Στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εντάσσεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρεμαστής
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές




