38

Για πταίσμα και όχι για κακούργημα κατηγορείται τελικώς η Γουινόνα Ράιντερ, η οποία είχε συλληφθεί πριν από λίγα χρόνια για κλοπές αντικειμένων από εμπορικά καταστήματα. Η πρωτόδικη απόφαση είχε εκδοθεί το 2002 και σύμφωνα με αυτή η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε διαπράξει κακουργηματική πράξη.

Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση, η Ράιντερ είχε καταδικασθεί σε τρίχρονη αστυνομική επιτήρηση, 480 ώρες κοινωνικής εργασίας και πρόστιμο 10.000 δολαρίων.

Η ποινή αυτή την τιμωρούσε για κλοπή και βανδαλισμό, αφού είχε κλέψει αντικείμενα συνολικής αξίας χιλιάδων δολαρίων από ένα πολυκατάστημα του Λος Αντζελες.

Η εκπρόσωπος της ηθοποιού δήλωσε στο BBC ότι το δικαστήριο δεν είχε σκοπό να βλάψει την καριέρα της Ράιντερ και ότι είναι σαφές πως υπάρχουν μεγαλύτεροι εγκληματίες για να ασχοληθεί μαζί τους η δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο επίσης διέταξε την καταστροφή των κλοπιμαίων και την επιστροφή στο πολυκατάστημα της βιντεοκασέτας, όπου καταγράφηκε η κλοπή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ