26

Με το ζόρι προκρίθηκε η ΑΕΚ στην οκτάδα του Κυπέλλου Ελλάδας. Η «Ένωση» παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Αγροτικό Αστέρα στο «Γ. Παθιακάκης» και πέρασε στην επόμενη φάση χάρη στο 2-0 που είχε πάρει στον πρώτο αγώνα.

Υγιεινός περίπατος ήταν για τον Πανιώνιο η ρεβάνς με την Καλαμάτα για το Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο επικράτησε της «Μαύρης Θύελας» με 4-0 και έχοντας πάρει λευκή ισοπαλία στον πρώτο αγώνα στην μεσσηνιακή πόλη, προκρίθηκε στην οκτάδα του θεσμού.

ΑΕΚ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 2-2

Λίγο έλειψε να ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων χρόνων στο κύπελλο Ελλάδας. Ο Αγροτικός Αστέρας απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την ΑΕΚ στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων, όμως η «Ενωση» πήρε την πρόκριση στους «8» χάρη στο 2-0 με το οποίο είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα. Μάλιστα, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ΑΕΚ πρόσθεσε ακόμη μία τραγική εμφάνιση στην εφετινή συγκομιδή της. Με άμυνα που έμπαζε, παίκτες που μάλλον πίστευαν ότι έχουν κερδίσει το ματς στα «χαρτιά» και το… διάσημο πανό να αναρτάται υπερήφανα στις εξέδρες του «Γιάννης Παθιακάκης». Κι όμως, στο γήπεδο δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 200 φίλαθλοι, κάτοχοι «διαρκείας», αφού η ΠΑΕ αποφάσισε να μην εκδώσει εισιτήρια προφανώς για να αποφευχθούν οι αποδοκιμασίες προς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, όμως το πανό ήταν και πάλι εκεί!

Κάπως έτσι λοιπόν, ο Αγροτικός Αστέρας προηγήθηκε 2-1 στο ημίχρονο, με δύο γκολ από πανομοιότυπες φάσεις. Σε αμφότερες οι παίκτες του βγήκαν στην «πλάτη» της άμυνας της ΑΕΚ κι έτσι στο 16 Καρατζιώτης και στο 39 ο Μπεκιάρης κατάφεραν να σκοράρουν.

Ενδιάμεσα, στο 28, είχε ισοφαρίσει ο Κώστας Κατσουράνης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ΑΕΚ βελτιώθηκε κάπως με την είσοδο του Βασίλη Τσάρτα και του Νίκου Λυμπερόπουλου, δηλαδή γύρω στο 70. Ομως, ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ που ίσως του έδινε την πρόκριση, όταν ο Μπεκιάρης αστόχησε στο 75.

Τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 91 με τον Λυμπερόπουλο να πλασάρει από κοντά, μετά από προσπάθεια και ασίστ του Τσάρτα, όμως είναι σίγουρο ότι κανείς δεν έχει διάθεση να πανηγυρίσει την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου.

ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Πετκόφ, Κρέικ, Γεωργέας, Κασάπης (67 Τσάρτας), Μόρας, Κωνσταντινίδης, Κατσουράνης, Ναλιτζής (67 Λυμπερόπουλος), Λάκης (80 Οκκάς).
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσικμίσογλου, Κοσμίδης, Σιαντρόπουλος (67 Χαντούρης), Καρατζιώτης (61 Μπενίσκος), Χουνουζίδης, Στεφανίδης, Μπεκιάρης, Νάιντος, Σαμολαδάς (81 Βελόνης), Τσάτσος, Παπαγιαννόπουλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4-0

Μόλις στο 5ο λεπτό έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στην οκτάδα του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Πανιώνιος που πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στην Καλαμάτα. Οι «κυανέρυθροι» στον επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των «16» του θεσμού που έγινε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, επικράτησαν 4-0 της Καλαμάτας και εξασφάλισαν το πρώτο από τα οκτώ «εισιτήρια› των προημιτελικών.

Όλα ξεκίνησαν από το 1-2 του Πίνο με τον Μήτρου, με τον τελευταίο να βρίσκεται στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με έξοχο αριστερό πλασέ να παραβιάζει την εστία του Γκούλιου.

Οι Νεοσμυρνιώτες, στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησαν να «καθαρίσουν» την υπόθεση πρόκριση, όμως το δεύτερο γκολ ήλθε 20 λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου. Συγκεκριμένα, στο 64 και μετά την πάσα του Λαγωνικάκη, ο Πίνο βγήκε μόνος απέναντι από τον Γκούλιο και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η επιθετική υπεροχή των γηπεδούχων, δεν άργησε να μεταφραστεί σ ένα ακόμη γκολ στο 81. Ο Σμίλιανιτς επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Σεντεμέντε και κατέληξε στον Μάντζιο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ έκανε το 3-0.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Τζιόλης, ο οποίος στο 90 με δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Τζιωρτζόπουλος, Βλτσεκ, Σμίλιανιτς, Κόντης, Τζιόλης, Πίνο (70 Γουνδουλάκης), Παρόντι, Μήτρου (51 Λαγωνικάκης), Ραγκουέλ (79 Τζιουλάνο), Μάντζιος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκούλιος, Γαλανόπουλος, Χώνος, Πήλιουρας (82 Γκουλής), Μανάφης, Φρίμπονγκ (62 Σάμσον), Οστρόφσκι (78 Στεφάνου), Χάβος, Σεντεμέντες, Καλαντζής, Τριχιάς.

Πανιώνιος εναντίον Αστυνομίας

Την αντίθεσή της στην απόφαση της Αστυνομίας να μην διατίθενται εισιτήρια από τα εκδοτήρια των γηπέδων εξέφρασε η ΠΑΕ Πανιώνιος με ανακοίνωσή της. Διευκρίνησε παράλληλα ότι σεβόμενη την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Λιάνη, δεν θα διαθέσει σε κανένα σύνδεσμο ή σωματείο οργανωμένων φιλάθλων εισιτήρια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τις αποφάσεις που πρόσφατα εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία και αφορούν τη διάθεση εισιτηρίων αλλά και γενικότερα την διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου, θα πρέπει οι κύριοι «αρμόδιοι» και οι προϊστάμενοι τους να γνωρίζουν, ότι οι αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας επιτρέπονται και είναι νόμιμες έως ένα σημείο. Διαφορετικά μιλάμε για υπέρβαση καθήκοντος.

Η ΠΑΕ Ν. Πανιώνιος ανήκοντας και πιστεύοντας ιστορικά σε έναν προοδευτικό χώρο με προοδευτικές αντιλήψεις έχει να δηλώσει ότι:

Δεν λαμβάνει υπόψη αποφάσεις που θίγουν τη δημοκρατία και τον Έλληνα πολίτη, καθώς επίσης αποφάσεις και αρμοδιότητες που δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως π.χ. το τι ώρα θα εισέλθουν οι ομάδες στο γήπεδο και στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό αφορά αποκλειστικά τα σωματεία και τις διατάξεις του Κ.Α.Π. και μόνο.

Τονίζουμε δε, ότι η ΠΑΕ Ν. Πανιώνιος θα συμβάλλει – με έργα και όχι με λόγια – σε οποιοδήποτε μέτρο έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της βίας. Σεβόμενοι την απόφαση του αρμόδιου υπουργού δεν θα διαθέσουμε σε κανένα σύνδεσμο ή σωματείο οργανωμένων φιλάθλων εισιτήριο για κανέναν αγώνα.

Πλην όμως θα διαθέτουμε από τα εκδοτήρια του γηπέδου μας εισιτήρια ελεύθερα σε κάθε ενδιαφερόμενο φίλαθλο και Έλληνα πολίτη, κάτι εξάλλου που προστατεύεται συνταγματικά.

Το 2004 οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και φορείς, παίρνοντας αποφάσεις με γνώμονα το καλό του αθλητισμού και συνάμα του ποδοσφαίρου, καλό θα ήταν όταν διαπιστώνεται ένα τραγικό λάθος να το διορθώνουν, λύνοντας το πρόβλημα και όχι διογκώνοντας το.

Επίσης καλό θα ήταν η Ελληνική Αστυνομία να μην εκδίδει τέτοιου είδους αποφάσεις, με τέτοια σκεπτικά, που θυμίζουν εποχές αστυνομικού κράτους. Γιατί καμία απόφαση της Αστυνομίας δεν μπορεί να καταργήσει συνταγματικά δικαιώματα σε ένα δημοκρατικό κράτος».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ