38

Ο βασιλιάς επιστρέφει στις μεγάλες οθόνες την Τετάρτη. Οι κινηματογράφοι των ΗΠΑ και της Ευρώπης υποδέχονται την τελευταία ταινία της τριλογίας του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών που αναμένεται να σπάσει τα ταμεία απειλώντας το ρεκόρ εισιτηρίων του Τιτανικού.

Εκατομμύρια φίλοι της ιστορίας του Τόλκιν αναμένεται να συρρεύσουν στους κινηματογράφους, για να παρακολουθήσουν το τέλος της μάχης του καλού εναντίον του κακού. Μόνο στις ΗΠΑ η ταινία θα προβληθεί σε 2.000 αίθουσες.

Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η Επιστροφή του Βασιλιά ίσως είναι και η ταινία που θα αποκαταστήσει την τιμή της τριλογίας στα επόμενα Όσκαρ.

Ήδη η ταινία λαμβάνει πολλές διακρίσεις από πολλές κριτικές επιτροπές των ΗΠΑ, που θεωρούνται ενδεικτικές για τα χρυσά αγαλματίδια.

Όσο για την επιχειρηματική πλευρά, η εταιρεία παραγωγής ελπίζει τα έσοδα να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως και να γίνει η πιο επιτυχημένη από τις τρεις ταινίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ