36

Τα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και της Πάτρας απέσπασαν τα δυο πρώτα βραβεία στον διαγωνισμό σχεδίασης ηλιακού οχήματος που οργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Φαέθων 2004» της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Παρασκευής στο Ζάππειο, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι την πρώτη θέση στο διαγωνισμό καταλάμβάνει το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, ενώ τη δεύτερη τα τμήματα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τους τρείς ισότιμους επαίνους μοιράζονται το ΤΕΙ Λάρισας, τα ΤΕΕ Δραπετσώνας και το ΤΕΙ Γιαννιτσών.

Τα οχήματα θα συμμετάσχουν σε ειδική εκδήλωση για την ηλιακή ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου του 2004. Περιλαμβάνει έναν δίωρο αγώνα ταχύτητας σε κλειστή πίστα, καθώς και ένα πενθήμερο ράλι θα φέρει τα πρωτότυπα οχήματα στην Ολυμπία και τους Δελφούς.

Στη σημερινή εκδήλωσε προκάλεσε αίσθηση η πρόταση του πρόεδρου του ομίλου των Τεχνικών Εκδόσεων Κ. Καββαθά, σε κάθε Ολυμπιάδα ένα ηλιακό όχημα να ξεκινά από την Ολυμπία με προορισμό την εκάστοτε Ολυμπιακή πόλη, χωρίς σταγόνα βενζίνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ